Home / archiefcentraal / sallandse cabaretavond doorslaand succes

sallandse cabaretavond doorslaand succes

In het cabaret van het Wiejes Cabaret en buutreedner Herman Tutert wordt de Sallandse politiek altijd belicht. Daar is het publiek gek op, vooral ook omdat het aanwezige publiek het nieuws blijkbaar goed in de gaten houdt. Een paar keer dubbelden de thema’s, zoals het oppimpen van de parkeergarage, Stöppelhaenevoorzitter Elferink die voor kort nog wethouder was en de bnog jonge en onder dwang aangeplante bomen die de Gamma kapte om nieuwbouw te plegen. “Een eenvoudig Karwei”. Maar uit de verschillende aanvliegroutes bleek wel dat je van sommige zaken gerust meer grappen kunt maken.

Verrassend was het optreden van cabaretière Nathalie Baartman uit Twente. Die had nog niet zo vaak voor een publiek gestaan waar ze haar Twentse tongval niet ‘exotisch’vonden maar eigenlijk wel vonden passen bij de avond.

Livemuziek was er van Jan Ottink & Diane Marsman, Breach en Immerklem. Maar we baseren ons dan op het programma. Zelf waren we alleen getuige van Breach en dat was – als gebruikelijk – zeer de moeite waard.

Op de Sallandse cabaretavond werd het Roalter lied gepreseneerd, een lied van Joke Swaal en Willem Verdaasdonk, op muziek gezet door Hans Groen en uitgevoerd door jeugdige zangeressen en al wat oudere Roalter Jongs. Het publiek zong volop mee met het refrein, waarna de cd’s met het nummer grif van de hand gingen. Het is de bedoeling het betreffende lied geregeld met officiële gelegenheden te laten horen.

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.