rijkswaterstaat niet blij met reclamebord

Rijkswaterstaat is niet blij met het reclamebord op kruispunt Bos dat dinsdagmiddag onthuld is. “Het belangrijkste bezwaar is dat zo’n reclame-uiting de intentie heeft de aandacht van de weggebruiker te trekken. En dat op een belangrijk kruispunt,” vertelt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Het bord staat precies op de grens van rijks- en gemeentegrond dus verplaatsing van het bord kan Rijkswaterstaat niet afdwingen.

“Juridisch kunnen we weinig doen,” aldus de woordvoerder. “Maar tegen reclameborden langs de weg hebben we überhaupt bezwaren. Ze hebben de intentie de aandacht te trekken van de weggebruiker, terwijl het verkeer alle aandacht nodig heeft. Zeker op een belangrijk kruispunt als dit. Het gevaar is, dat als de aandacht van het verkeerafgeleid wordt, dat een split-second al genoeg is om problemen te veroorzaken. Stel je nou voor dat je voorligger plotseling op de rem moet.”

“Daarnaast begrijp ik dat tijdens de onthulling van het bord, het aanwezige publiek erg dicht bij de weg heeft gestaan. Dat vinden we uit verkeersveiligheidsoverwegingen bezwaarlijk.” De woordvoerder ziet de bezwaren op de lange termijn wel verminderen: “De aandachtswaarde van zo’n bord verliest snel. De eerste dagen is men nog nieuwsgierig, dan wordt de aandacht getrokken, maar daarna raakt men eraan gewend.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.