rechter stelt oosterhuis en nijboer in gelijk

Oosterhuis en Nijboer zijn meer dan zo maar blij met de uitspraak. “Het is alsof je landskampioen bent geworden” aldus Willie Oosterhuis. “Er is een verschil van gelijk hebben en van gelijk krijgen. Dat we gelijk hadden, dat wisten we al lang. Maar nu hebben we ook officieel gelijk gekregen. Een feestdag.”

De eigenaren hadden met een schadevergoeding van 400.000 euro gedreigd. Voor de rechtbank bleek dat een eis van 250.000 te zijn geworden. Maar de rechter veegde dat bedrag ook van tafel. Hij gaf Willie en Ronald op alle fronten gelijk. “Niks onrechtmatigs gedaan”, aldus de rechter. Nijboer: “Dat geld zou al uitgegeven zijn, maar het is niet duidelijk waar het is gebleven. Wij hebben het niet gehad en het is onbekend waar het nu is”.

Volgens Oosterhuis zendt RTV Oost morgen excuses uit voor de manier waarop ze de ex-Heetenaar en Raaltenaar neergezet hebben in een drieluik. “We werden afgeschilderd als boeven, als criminelen”, zegt Ronand. “Dat RTV Oost excuses maakt voor dat feit, dat is toch op zijn minst opmerkelijk te noemen”, aldus Oosterhuis, die eerst het plan leek alleen maar te reageren met ‘Loat goan’, maar daar later toch de inhoudelijke woorden van hierboven aan toevoegde.

De rechter kon met de werkwijze van Oost trouwens niet zo zitten. “Als publiek figuur moet je daar tegen kunnen.” Onzin, vindt Willie. “Het heeft een enorme impact. En ik ben misschien wel een publiek figuur, maar Ronald dan? En hoe zit het met mijn vrouw en kinderen?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.