prorail belooft einde blokkade station olst

Prorail en de verkeersleiding voor het spoorwegennet hebben afspraken gemaakt om er voor te zorgen het station in Olst niet langer geblokkeerd wordt door te lange goederentreinen. Dat meldt De Stentor.

Lammert Jan Beumer, inwoner van Olst, diende een officiële klacht in nadat hij op 17 juni zijn trein naar Zwolle had gemist omdat de overgang naar het perron geblokkeerd was. Dit was voor hem en vele anderen niet de eerste keer. De officiële klacht leidde er uiteindelijk toe dat Prorail in gesprek is gegaan met de verkeersleiding voor het spoorwegennet.

Omdat het baanvak tussen Olst en Deventer een enkel spoor is, moeten goederentreinen uit Zwolle geregeld wachten in Olst tot de personentrein uit Deventer het station in Olst heeft bereikt. De goederentrein wacht dan op spoor twee, waardoor het perron vaak onbereikbaar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.