programma sukerbietenfeest lemelerveld

Van woensdag 11 tot zondag 15 augustus vindt het jaarlijkse Sukerbietenfeest, onderdeel van de Sallandse zomerfeesten, in Lemelerveld plaats. Ook dit jaar heeft de organisatie weer een prachtig programma opgesteld.

Op woensdag 11 augustus trapt het Sukerbietenfeest in Lemelerveld af met de jaarlijkse braderie. Vervolgens vindt vanaf 15.00 uur de ludieke veiling plaats rondom de vernieuwde terrassen op het evenemententerrein. Vanaf dat terras op het feestterrein zijn gedurende de hele week tal van evenementen te zien. Ook komt er een extra podium buiten voor optredens met muziek. Op woensdagmiddag bijvoorbeeld speelt de band Come Again op het nieuwe terras. DJ Patrick Kicken neemt ’s avonds het stokje over.

Het Lenferink Droomfeest wordt dit jaar op donderdagmiddag gehouden. Die avond komt Ronnie Ruysdael (van de Sjonnies) het dorp op de kop zetten. De vrijdagmiddag staat traditioneel gepland voor het shantyfestival. Vrijdagavond speelt de classic rockband Undercover vervolgens en zaterdagavond zijn er de Fortunate Sons (CCR-coverband) en is er een optreden van Melrose.

Opvallend zijn het grote aantal wielen tijdens het feest. De ATB Challenge, het crosskart racen, de truck instapdag en het olde trekker treffen zijn bekend. Ook het NK Scootersprint gaat op herhaling. Nieuw is de grote stuntshow op motoren en fietsen op vrijdagavond en de klassieke brommer Sukerbietentocht op zaterdag.

Elke vijf jaar verzorgt muziekvereniging Polyhymnia een spetterende show in de stijl van de ‘Night of the proms’. Al bijna een jaar lang wordt er gestudeerd om samen met lokale zangers en zangeressen een zestien tal songs ten gehore te brengen. Als deze derde editie net zo’n succes wordt als de eerste twee, dan kan de zondag niet meer stuk. Verder is er op zondag veel te zien en beleven. Gestart wordt met een kerkdienst en een Sukerbietenbrunch. Na de ‘Vrienden van Polyhymnia live’ is er nog meer muziek en tal van activiteiten om te bekijken of aan deel te nemen. Onder andere is er segway rijden, goochelen, sneltekenen, pony en kameelrijden, tattoos en het spectaculaire Sukerbietenwerpen.

Nadat vorig jaar afscheid werd genomen van het dahliacorso, leek het er even op dat de bloemen uit het Sukerbietendorp zouden verdwijnen. Niets is echter minder waar. Er komt een grootse lelieshow met als titel: ‘Lemelerveld B(l)oeit’. Het betreft een show met een prachtige aaneenschakeling van diverse sfeerbeelden waarin duizenden lelies hun majestueuze pracht en praal tonen. In zaal Reimink zijn er daarnaast dagelijks demonstraties waarbij de veelzijdige gebruiksmogelijkheden van de lelies geshowd worden.

Meer informatie over het Sukerbietenfeest is te lezen op staging2.feestweeklemelerveld.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.