Home / archiefcentraal / presentatie vierling ijssellinie in olst

presentatie vierling ijssellinie in olst

Op zaterdag 7 augustus zal de Stichting IJssellinie voor de eerste keer haar nieuwe Vierling Mitrailleur presenteren in Olst. Het betreft een replica die met behulp van het Artillerie Museum in Amersfoort samengesteld werd.

Het is de bedoeling dat dit wapen in de loop van dit jaar geplaatst wordt op een van de bunkers aan de Kletterstraat in Olst. Op deze zaterdag zal het echter voor de eerste keer getoond worden bij het Noodhospitaal aan de Haereweg in Olst. Op deze dag zullen ook demonstraties worden gegeven met ons Bofors Luchtafweergeschut.

De Open dag van de IJssellinie wordt gehouden tussen 12.00 en 16.00 uur. Elk half uur worden rondleidingen gegeven, waarbij de gidsen alles vertellen over het ontstaan van de IJssellinie tijdens de Koude Oorlog. De entree bedraagt 4 euro per persoon. Kijk ook op www.ijssellinie.nl.

Lees ook

Plannen nieuwe inrichting N337 bij Den Nul en Olst ter inzage

ZWOLLE – De plannen voor een nieuwe inrichting van de Rijksstraatweg (N337) in Den Nul …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.