Home / archiefcentraal / optocht stoppelhaene afhankelijk van weer

optocht stoppelhaene afhankelijk van weer

“Dat is wel een leuke anekdote,” vertelt Elferink. “De optocht werd toen in verband met regen van de donderdag naar de zondag verplaatst, maar toen regende het op zondag nog harder.” Het verplaatsen van de optocht dit jaar is geen voor de hand liggende optie voor Elferink. “De tribunes die neergezet worden voor de optocht, moet ook ongeveer gelijk weer weg. Het is duur om die te huren.”

“Het nadeel van regen is dat er, a, niemand langs de weg staat en b dat er weinig overblijft van de mooi opgeplakte en versierde wagens. Waarom zou je zo’n grote optocht doen als er toch niemand langs de weg staat?”

Als de optocht door de weersomstandigheden niet door kan gaan, blijft de rest van het programma van het corso wel gewoon gewaarborgd. Dus het bekijken van de praalwagens en de prijsuitreiking gaan los van de optocht wel gewoon door. Het definitieve besluit over de doorgang valt kort voor de optocht, als er nauwkeurig kan worden bekeken hoe het weer gaat zijn. “De voorspellingen worden wel steeds beter,” vertelt Elferink tot slot.

Lees ook

Zangeres Ellen Jannink overleden

DEN NUL/HEINO – Zangeres Ellen Jannink uit Den Nul is afgelopen dinsdagavond op 51-jarige leeftijd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.