opening poppenhuis en jskidspartyservice

Olst is sinds dit jaar twee ondernemingen rijker. Twee vrouwen begonnen in de afgelopen maanden een kinderopvang en een service voor kinderfeestjes. Op woensdag 1 september vieren zij samen officieel de opening met een feestelijk open huis in Kinderopvang ‘Het Poppenhuis’ tussen 13.00 uur en 16.00 uur aan de Prinses Margrietstraat 13 in Olst.

Aan de Margrietstraat is Cindy van Barneveld gestart met haar Kinderopvang ‘Het Poppenhuis’. Deze kleinschalige opvang vindt plaats in haar eigen woonkamer, die overdag tijdens de opvang wordt omgetoverd tot een plek waar de kinderen veilig kunnen spelen. Bij mooi weer kunnen de kinderen zich in de tuin uitleven.

Cindy van Barneveld: “Ik kwam in contact met het Gastouderbureau Het Speelkwartier, omdat ik mijn eigen kinderen liet opvangen bij Hummelhonk, die ook met hen samenwerkt. De manier waarop zij werken sprak mij erg aan en dit bood mij ook de kans om mijn eigen dromen te verwezenlijken: zelfstandig ondernemen en werken met kinderen.”

Cindy heeft haar bedrijf ingericht volgens de nieuwe richtlijnen van de overheid. Ze is volledig gediplomeerd en werkt met een pedagogisch werkplan. “Het woord ‘bedrijf’ klinkt erg afstandelijk, maar als ik met de kinderen bezig ben, dan voelt het niet meer als een bedrijf. Dan kan ik al mijn gevoel er in leggen en wil ik van elke dag een feestje maken!”

Gastouderbureau ‘Het Speelkwartier’ biedt ondersteuning aan gastouders die als zelfstandig ondernemer met hun eigen kinderopvang willen starten en dus hier hun beroep van willen maken. In Olst werken nu 3 gastouders samen met ‘Het Speelkwartier’: Hummelhonk, MamaLou en nu dus ook Het Poppenhuis. Bij de opening van ‘Het Poppenhuis’ zullen ook mensen aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden.

Tijdens de opening van ‘Het Poppenhuis’ op 1 september zullen ook de initiatiefnemers van JSKidspartyservice aanwezig zijn. Ze zijn begonnen met de verhuur van verkleedkisten voor kinderfeestjes. In de kisten zitten -naast handgemaakte en kwalitatief goede verkleedkleren- ook accessoires en een draaiboek.

Josje van den Ende en Silva van der Linden uit Olst zijn de initiatiefnemers van JSKidspartyservice. Het idee om JSKidspartyservice te beginnen is voortgevloeid uit eigen ervaringen. “Sinds we zelf kinderen hebben, horen we om ons heen dat ouders het lastig vinden om een leuk kinderfeest voor hun zoon of dochter te organiseren. Vaak heeft het te maken met gebrek aan tijd of inspiratie, terwijl het zo leuk kan zijn! Omdat een verhuur van verkleedkisten in Olst en omgeving nog niet bestond, zijn wij in dat gat in de markt gesprongen. Een bedrijf willen we het nog niet noemen; het is op dit moment nog meer een hobby. De intentie is echter wel om JSKidspartyservice nog verder uit te breiden met o.a. de taartenservice.”

Tijdens de opening kunnen kinderen zich vermaken in ‘Het Poppenhuis’. Ze kunnen verkleed als prinses, clown, ridder, heks, indiaan of bakker op de foto. Ook zal er een grimeuse aanwezig zijn om het plaatje compleet te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.