nieuwe motor peugeot bedrijfsauto zuiniger

Vanaf september dit jaar wordt de huidige 70pk 1.4HDi op de Peugeot Bipper bedrijfsauto vervangen door een nieuwe 1.3HDi met standaard een roetfilter die voldoet aan de Euro5-norm.

De nieuwe motor is met 75 pk niet alleen sterker geworden, maar ook nog eens een stuk zuiniger in het gebruik. Dit komt mede door het standaard Stop&Start-systeem. De motor is 340 euro duurder dan de huidige Euro4 versie met 160pk.

Het gecombineerd verbruik is slechts 4,3 liter per 100 kilometer, waarmee de CO2 uitstoot op 111 gr/km komt. In combinatie met de op de XT leverbare 2Tronic, komt het verbruik op 4,1 liter per 100 kilometer, ofwel 109 gr/km. Bij privégebruik komt de Bipper 1.3HDiF in aanmerking voor twintig procent bijtelling.

De Bipper XR 1.3 HDiF Profit+ is al leverbaar vanaf 9.500 euro, exclusief BTW en BPM, en inclusief de overheidspremie voor roetfilters.

De 75pk 1.4 benzinemotor voldoet voortaan ook aan de Euro5-norm. De CO2 uitstoot komt op 148 gr/km. Het dashboard is bij alle Bippers voortaan zwart in plaats van grijs. Tenslotte is voor de dieselmodellen een aantal nieuwe opties leverbaar, zoals cruise control, ESP en 15inch lichtmetalen velgen.

De Boxer Bedrijfsauto is per september-productie te bestellen met een Euro5-motor met FAP-roetfilter. Deze motor met 145pk, die beschikbaar wordt op de 400-serie, zal de 160pk versie vervangen. Het koppel blijft ongewijzigd op 400 Nm bij 1.700 toeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.