methode ontwikkeld tegen varkensbijterij

De methode maakt gebruik van beschikbare wetenschappelijke kennis en het principe van natuurlijke selectie.

Staartbijterij en andere vormen van bijterij, zoals oor-, poot- en flankbijterij zijn vormen van ongewenst gedrag die slecht zijn voor het dierenwelzijn. Met een bedrijfsscan worden de risicofactoren voor bijterij inzichtelijk gemaakt. De analyse is het uitgangspunt voor een plan van aanpak met maatregelen die op het bedrijf worden uitgetest. Via een centrale database worden de effecten van de maatregelen verzameld. Zo kan er geconcludeerd worden welke aanpak het beste werkt.

Wil je meer informatie over bijterij en de oplossingen, dan kun je het artikel ‘Boer staat aan het roer bij tegengaan bijterij’ lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.