luttenbergsfeest dendert voort

Veel mensen die meededen aan de verschillende activiteiten, mooi weer en een boel gezelligheid. Zie daar de tweede dag van het Luttenbergs Feest.

In de ochtenduren verzamelden de 55+ers zich voor een gezellige ochtend. Na de koffie werd er jeu de boules gespeeld. De organisatie had gezorgd voor een “foekloze” kunststofbaan, waarop de ballen goed rolden. Alle 55+ers konden mede hierdoor aan het spel deelnemen. En hoewel het natuurlijk ook om het winnen ging, stond vooral de onderlinge contacten en het plezier voorop. Winnaar bij het jeu de boules werden Dinie Veldkamp (dames) en Theo Veldkamp (heren). Ook in de feesttent was het daarna onder het genot van een drankje en een oliebol gezellig vertoeven.

Het vogelgooien trok opnieuw een flink aantal deelnemers. Maar liefst 124 deelnemers schreven zich in om te proberen met een houten knuppel de vogel van de paal te gooien. Het was uiteindelijk Niels Middelkamp die dat voor elkaar kreeg.

Daarna vertrokken alle deelnemers naar het zonovergoten terras voor een eerste biertje.

Voor de kinderen was het op de vrijdag ook goed vertoeven. Zo hebben de kinderen kunnen genieten van een springkussen en het fietsen op ‘wiebel-fietsen’, waarbij een goede stuurmanskunst vereist was.

De strijd om de sterkste man kende dit jaar zeven deelnemers, met zelfs internationale deelname. Veel waardering kregen alle deelnemers bij hun pogingen als onder andere vat lopen, vat stoten en kratheffen. Het was uiteindelijk ‘David’ die met de titel Sterkste Man ging strijken.

In de avonduren zorgden de dames van pole-fitness voor een paaldans-demo. Daarna was het de buurt aan The Broelie Brothers om hun vuurkunsten te vertonen. Beide demonstraties oogsten dan ook veel belangstelling en waardering.

Vandaag, zaterdag 14 augustus, staat de kalverkeuring, het schminken voor de kleintjes, het panna voetbaltoernooi, het krattenstapelen en het gatgraven op het dagprogramma. In de avonduren zijn er niet één maar twee voorstellingen, namelijk een ongelooflijke zaagdemonstratie, door het Axetreame team en een show van de Noormannen. In de feesttenten treden vervolgens Crystal Dream en Are You Kidding op. Zie ook staging2.luttenbergsfeest.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.