lachwekkende soap fietsen in promenade

Commentaar – Wanneer mag je in de Raalter winkelpromenades fietsen? De borden die dat aangeven zijn niet helemaal duidelijk en daarom kun je met een boete gerust naar de rechter gaan, die vernietigt de bekeuring. Wanneer mag je er dus fietsen? Altijd.

Fietsen en snorfietsen is toestaan als de winkels dicht zijn, zeggen de borden bij entree van de promenades. Maar ja, wanneer zijn de winkels open? Om 9.15? Sommigen zijn dan al open, anderen niet. Moet je dat weten als fietser? En ‘s maandags? Zijn de winkels dan alleen ’s middags open? Of zijn ze ’s morgens ook open. Of de hele dag dicht? Je moet het maar net weten.

Burgemeester en wethouders willen het bord niet aanpassen omdat je dan een heel groot bord zou krijgen, wil je daar alle informatie op kwijt. Inderdaad, dat wordt een heel groot bord. Met informatie die de fietser/wandelaar nu blijkbaar in zijn hoofd moet hebben?

Of het nu is dat luis in de pels Hans de Kort de gemeente Raalte bestookt met vragen over de onduidelijkheid van de borden of dat burgemeester Piet Zoon en zijn wethoudersteam werkelijk niet slimmer zijn, we weten het niet. De onwil iets verkeerds in heel iets simpels te veranderen druipt er in elk geval van alle kanten van af.

Laat de discussie symbool staan voor de kloof tussen burger en politiek, voor bemoeizucht en regelgeving, voor meer en minder regels.

Grappig – of is dat helemaal niet grappig? – is dat Gemeentebelangen het college de kast ook altijd uitveegde over deze al sinds 2002 lopende kwestie. Maar nu GB met twee mensen in het college zit, wil het college nog steeds niet aan de verandering. Het verzoek van De Kort deze soap nog eens weer op de agenda van de raad te zetten is genegeerd. Dat hadden we niet verwacht van Wagemans en Hoge. Of werken ze achter de schermen aan verbetering van het bord? Zou mooi zijn. Wat te denken van “je mag hier fietsen als je wandelaars niet tot last bent en de agent bepaalt wel wanneer dat is”.

Mocht dat nieuwe bord er niet van komen, dan nodigen we Hans de Kort uit een tekstvoorstel te doen, even het lettertype op te zoeken en de maten van het bord door te sturen. Dan laat Salland Centraal wel een paar stickers maken en die worden dan vast wel een keer in het holst van de nacht stiekem over de huidige borden heengeplakt.

Overigens wil De Kort ook dat het fietsverbod in de Drostenkamp opgeheven wordt. Want daar trekt toch niemand zich iets van aan. Daar hebben we dan alleen maar een paar witte stickervlakken voor nodig.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.