infomarkt geeft voorproefje op stoppelhaene

Met een informatiemarkt op De Plas krijgt Raalte zaterdag 14 augustus een voorschot op het Stöppelhaene. Van 10.00 tot 15.00 uur zijn er voor jong en oud diverse demonstraties en activiteiten. De organisatie mobiliseert hiermee jong en oud om aan een van de vele onderdelen van Stöppelhaene (van woensdag 25 tot en met zondag 29 augustus) mee te doen.

Kinderen die graag knutselen kunnen met zaden haantjes versieren. Als ze graag een spelletje doen, dan kunnen ze alvast meedoen aan een van de spelonderdelen die de kinderolympiade dit jaar voor hen in petto heeft. Ook is er een hoekje waar ze lekker kunnen knuffelen met een konijn of een geitje.

Voor iedereen die mee wil doen aan het oogstcorso of de kinderoptocht van donderdag 26 augustus kan zich aanstaande zaterdag al bij één van de informatiekraampjes aanmelden. Boerenkielen zijn er voor een vriendelijke prijsje te koop, net als speciale Stöppelhaenegadgets.

Daarnaast is het mogelijk om je voor de straat- en gevelversiering in te schrijven tijdens de infomarkt. De leden van de desbetreffende Stöppelhaenecommissies geven graag tips en ideeën om de boel te versieren. Er zijn vlaggen en starterspakketten (garven, zaden en lijm) te koop. Ook dit jaar worden er LED-hanen voor de tuin- en gevelversiering verkocht.

Stöppelhaene stelt zaterdag twee kaartjes beschikbaar voor het muziekprogramma op donderdagavond met onder meer KANE, Waylon, Nick&Simon, Sidney Samson, Frans Duijts, Edwin Evers en Guild of Stags. Ze zijn te verdienen met de prijsvraag waarbij iedereen kan raden hoeveel zaden er in een pot zitten. Verder wordt er op de informatiemarkt een toelichting gegeven op het oogstgaveproject en kunnen vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan de organisatie van Stöppelhaene zich ook aanmelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.