hunneman blijft druk met bloemenweide

In het centrum van Heeten, tegenover café Bosgoed, ligt sinds dit voorjaar een bloemenweide. Midden in het dorp op splinterdure grond. Een grote variatie aan wilde bloemen met in het midden een bankje voorkomt dat het aangezicht van Heeten verpauperd.

Aanvankelijk zouden er appartementen komen op de grond, die volgens mede-initiatiefnemer Herman Hunneman (69) ongeveer een miljoen euro moet opbrengen. Bij gebrek aan animo ging dat plan alleen niet door. Het bouwbedrijf dat door de projectontwikkelaar was aangesteld voor het complex ging bovendien failliet. Gevolg was dat het stukje grond in hartje Heeten snel veranderde in een vuilnisbelt en diende als een plaatselijke dumpplek.

Tuinliefhebbers Herman en José Hunneman (64) die met hun huis aan de Dorpsstraat grenzen aan de grond waren het zat en opperde het idee voor een bloemenveldje. Diverse partijen werden benaderd en zo ligt er sinds kort een bloemenwijde met een grote variëteit aan bijvriendelijke bloemen. “Want die zorgen voor een natuurlijke bestuiving van bloemen en planten, anders blijf je aan de gang”, zo stelt Herman.

José vervolgt: “Het is dat we tuinliefhebbers zijn, anders waren we hier waarschijnlijk nooit aan begonnen. En wie A zegt, moet ook B zeggen, dus zodoende zijn we hier iedere week wel een paar uur bezig.” Vooral in het verwijderen van onkruid gaat veel tijd zitten. “Kruiwagens vol halen we hier iedere week weg,” aldus Herman.

“Het is jammer dat de gemeente niets wilde doen”, vervolgt hij, “maar met 125 euro van Plaatselijk Belang kwamen we een heel eind. Hiermee hebben we een kratje pils betaald voor een vriend die de grond wilde egaliseren, een pak koeken voor Sallcon die met houtsnippers paden hebben aangelegd. En voor vier kilo bijvriendelijk bloemenzaad dat we verspreid hebben over de grond.” “Ook een vrouw van 89, een bloemenliefhebster, gaf ons zaadjes voor fleurige bloemen”, vult José haar man aan. “Zo doet iedereen wat en ziet het er een stuk beter uit dan eerst.”

Herman besluit: “Wat er met de grond gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Tot die tijd houden wij het gewoon bij. Heetenaren weten het bankje in ieder geval wel te vinden. Ook alle positieve reacties en aandacht motiveren ons. Ik was even bang dat we zelf overlast zouden ondervinden van het bankje, maar ook daarvan is geen sprake. De jeugd gedraagt zich prima in Heeten.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.