hilarische onthulling bord franciscushof

De middag begon voortvarend: De genodigden waren mooi op tijd en genoten van de High Tea in de ontvangstruimte van het Hoftheater. Toen de stoet te voet richting kruispunt Bos ging, leek ook alles nog koek en ei. De toespraken van wethouder Wout Wagenmans en AM-directeur Alex Voordes liepen op rolletjes. Echter, toen het doek van het bord af moest, liep het gezelschap toch enige achterstand op het tijdschema op.

Het doek weigerde namelijk op de helft van het bord nog verder te zakken. Een paar flinke rukken aan het touw bood ook geen soelaas. Hierop ontstond een vrolijk tafereel: Het doek moest en zou namelijk perse op dat moment vallen.

Eén van de aanwezigen klom aan de achterkant van het bord omhoog, om het touw daar los te maken, maar zonder succes. Het touw zat hartstikke vast. Hierop werd besloten dat er een ladder nodig was. Twee aanwezigen besloten in de buurt op zoek te gaan naar een ladder en vertrokken. Toen er na een minuut of tien nog geen ladder was, ging wethouder Haarman bij de stoplichten van kruispunt Bos staan om busjes aan te houden die ladders op het dak droegen. Genoeg busjes die ladders bij zich hadden, maar ze stonden voor de verkeerde richting voorgesorteerd en konden dus niet zomaar hun route omgooien. Haarman vroeg overigens eerst nog aan de aanwezige dames of die toevallig geen ladder in hun panty hadden.

Uiteindelijk had een werkneemster van AM meer geluk. Ze gooide haar vrouwelijke charmes in de strijd en wist de aandacht van een bestuurder van een bedrijfsauto van Willemsen uit Heino te trekken. De man was bereid zijn ladder even ter beschikking te stellen en nu was de taak aan wethouder Wagenmans om het ongeveer 5 meter hoge bord per ladder te beklimmen. Boven aan het bord zat het touw immers nog steeds klem. Eenmaal boven aan het bord aangekomen, bleek het touw niet makkelijk te bevrijden. Opnieuw naar beneden voor Wagenmans. Mesje mee naar boven en jawel, het touw werd doorgesneden, waarna het volledige bord zichtbaar was.

Na ongeveer drie kwartier was het bord voor de Franciscushof onthuld. Een flinke tijd later dan gepland, maar een simpele conclusie is wel dat het bord op uiterst ludieke wijze is onthuld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.