herenkoor luttenberg verzorgt viering in raalte

Het herenkoor uit Luttenberg verzorgt zondag 5 september de eucharistieviering in basiliek Heilige Kruisverheffing in Raalte. Het koor bestaat uit ruim 20 leden en staat onder leiding van Herma Jalink. De vaste organist is Henri Fikken.

Het Herenkoor stelt zich nadrukkelijk tot doel de Gregoriaanse en Latijnse gezangen in ere te houden. Dat doet zij door gemiddeld drie maal per maand de vieringen in de eigen parochie in Luttenberg te verzorgen. Daarbij worden de vaste Gregoriaanse gezangen uit de Graduale gezongen, passend bij het betreffende weekend, afgewisseld met vaak meerstemmige Latijnse gezangen of Nederlandstalige liederen.

Eén á twee maal per jaar zingt het koor op een andere locatie. Onlangs heeft het Herenkoor nog een succesvol optreden gegeven in het Amfitheater Lommerijk in Luttenberg. Ook heeft het de laatste jaren opgetreden in Bornerbroek, Losser en Sibculo.

Zondag 5 september is het koor dus te horen in de kerk Heilige Kruisverheffing in Raalte. De viering begint om 10.30 uur. De voorganger is pastoor Wolters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.