Home / archiefcentraal / heetense jeugd in ban van zomerkamp juventa

heetense jeugd in ban van zomerkamp juventa

Juventa houdt deze week weer het jaarlijks terugkerende Zomerkamp in Heeten. Het kamp is bedoeld voor de basisschooljeugd uit Heeten en omgeving. Op maandag tot en met woensdag worden er activiteiten georganiseerd voor de jeugd tot en met groep zes en van woensdagavond tot en met vrijdagavond komt de oudere jeugd aan zijn trekken.

Elk jaar loopt er een rode draad door het kamp heen waar de spellen mee te maken hebben. Dit jaar is dat Egypte. Vandaag is de laatste dag van het kamp, die wordt afgesloten met een bonte avond om 19.00 uur.

Juventa is een organisatie die wordt gerund door zeventien enthousiaste jongeren die zich vrijwillig inzetten. Vier keer per jaar wordt er een activiteit georganiseerd voor de Heetens jeugd. Nicky Brouwer, een van de leiders, vertelt: “Het doel is om de jeugd een paar fantastische dagen te bieden. Belangrijk daarbij is dat het voor iedereen toegankelijk moet blijven. Dat lukt ook, omdat heel ondernemend Heeten ieder jaar meewerkt aan het Zomerkamp en de bijbehorende activiteiten. De kosten zijn daardoor minimaal. De ouder jeugd betaalt tien euro en de jongste kinderen betalen vijf euro.”

De oudste jeugd slaapt twee nachten in de Heetense manege. De jonge groep slaapt thuis, maar wordt wel de hele dag vermaakt. Van spellen in het bos bij Reimink tot survivalen bij het Overijssels kanaal. Hoe actiever hoe beter. Het avondprogramma bestaat voor de oudere jeugd uit spooktochten en andere spannende activiteiten. Nicky: “Eergisteravond hadden we de kinderen verteld dat we een activiteit moesten afblazen. We stelden toen voor om illegaal te gaan zwemmen in het buitenzwembad in Heeten. De kinderen vonden het fantastisch. Helemaal toen boze figuranten kwamen vertellen dat we in overtreding waren. Zonder medewerking van verschillende partijen kunnen we zo’n kamp natuurlijk niet houden.”

Naast het Zomerkamp organiseert Juventa onder andere een zeskamp met Koninginnedag. Kijk op www.juventaheeten.nl voor meer informatie.

Lees ook

N35 tussen Nijverdal en Wierden vrijdagnacht afgesloten

REGIO – In verband met onderhoudswerkzaamheden is de N35 tussen Nijverdal en Wierden op vrijdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.