haen scheidsrechters

Heeft u ook een zoon of dochter bij de voetbal? Of misschien bij de handbal? Of bent u misschien zelf speler? Dan weet u er alles van. Die malloten in het zwart die elk weekend het spelplezier vergallen van uw kind of uzelf. Die lui die thuis niks te vertellen hebben en dus hun machtswellust botvieren op sportvelden. Tegenwoordig hebben ze ook nog eens allerlei modieuze pakjes aan om nòg meer op te vallen. Wat een gekken! Ze noemen zich scheidsrechter. U als ouder staat elk weekend langs de lijn om dat arrogante ventje te vertellen dat hij er niets van begrijpt. Als oud-speler weet u uit ervaring de regels veel beter. Als speler hebt u de ambitie: winnen. Voetbal is niet voor mietjes. U was wel te laat met de tackle waardoor de tegenstander de enkels bijna afknapten, maar om nu geel te geven? En als je die klojo ook nog eens duidelijk maakt dat hij er niets van snapt, geeft hij nog een keer geel: dus douchen. Tjongejonge, wat een etterbakken. Om nu voor eens en altijd een eind te maken aan verschijnselen die zich scheidsrechter noemen, zijn er simpele oplossingen. Uw zoon of dochter gaat dan weer met plezier spelen en mag zelf de regels bepalen, u maakt als speler zelf uit wat kan of moet kunnen. U wordt als ouder gewoon zelf scheidsrechter! Dan mag u bepalen wat mag of niet mag, u staat nog dichter bij uw zoon of dochter om aanwijzingen te geven. U kunt er zelf voor zorgen dat uw kind thuis komt en tegen moeder schreeuwt: “Mam, wij hebben wéér gewonnen!”. En daarna komt u binnen en knipoogt tegen uw vrouw. Toen u als scheidsrechter in het veld stond vond u de “hulp” van andere ouders zeer prettig, want u kon toch niet alles alleen zien. Ze noemden u wel eens klootzak of blinde vink, maar u hebt dat als compliment opgevat. Toen men u vlak voor tijd voor hondelul uitmaakte was u zelfs even erg trots! Want het ging niet om de kinderen: het ging om u! En dat wilde u altijd al graag. Eerst als ouder langs de lijn en nu als oetlul in het zwart. Het “probleem” scheidsrechter kan volgend weekend al opgelost worden: alle scheidsrechters blijven thuis en de coaches spreken af hoe ze willen spelen, want scheidsen hebben we niet nodig. We maken het met elkaar wel uit. Als het wat moeilijk wordt kunnen we altijd nog een vader vragen. Er is nog een derde optie en die kunt u simpel zelf bedenken: ga eens voor de spiegel staan, doe net of u langs de lijn staat en dat er weer een zwartjoekel in het veld staat. En zie dan hoe sympathiek u bent en wat een fijne vader u bent. O ja, overal waar “vader” staat mag u ook “moeder” invullen. Binnenkort starten de competities weer, we zullen zien. Maar ja, wie ben ík om oplossingen te bedenken?

HAEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.