gratis fietsroute met activiteiten

Op zaterdag 18 september organiseert de Dienst Landelijk Gebied een themafietstocht met allerlei gratis activiteiten over Het Nieuwe Platteland. De tocht volgt een route tussen Zwolle, Dalfsen en Heino. De activiteiten hebben te maken met functies van het landelijk gebied.

Er zijn informatiepunten over landbouw, natuurbeheer, recreatie, waterhuishouding en kunst in het landschap. Het proefbedrijf Aver Heino en de zorgboerderij Zuz en Zo zijn die dag open voor deelnemers van de fietsroute. Natuurbeheerders geven toelichting over het beheer van de nieuwe natuurgebieden. Ook voor kinderen zijn vele activiteiten georganiseerd. Op diverse punten worden gratis consumpties aangeboden.

De themafietsroute wordt georganiseerd vanwege het 75-jarig bestaan van de Dienst Landelijk Gebied. Deze dienst werkt aan het landschap van de toekomst. Bijvoorbeeld door landinrichting en gebiedsontwikkeling.

De fietsroute gaat door een gebied waar recent drie ruilverkavelingen zijn afgesloten. Door medewerkers van DLG wordt bij opvallende resultaten een toelichting gegeven hoe één en ander tot stand is gekomen. De fietsroute Het Nieuwe Platteland staat op een kaart met routebeschrijving, die gratis is te downloaden op staging2.DienstLandelijkGebied.nl en af te halen bij de VVV’s Zwolle, Dalfsen, Ommen en Heino. Deelname aan de route op 18 september is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.