gevarieerd programma op t stoppelveld

Het programma voor de donderdagavond van Stöppelhaene is al enige weken bekend en de voorverkoop van kaarten voor de optredens van Kane, Waylon, Nick & Simon, Frans Duijts, Edwin Evers, Guilds of Stags en DJ Sidney Samson loopt volop. Maar ook voor de vrijdag, zaterdag en zondag staat er weer een top programma op het Stöppelhaene festivalterrein de Domineeskamp (’t Stöppelveld) in Raalte.

Met de Achterhoekse band Jovink en de Voederbietels zullen kreten als ‘Brommers Kieken’ en ‘Klasse, goed te passe’ op vrijdag 27 augustus niet achterwege blijven. Het is zeer bijzonder dat zij optreden tijdens Stöppelhaene, aangezien de band sinds 2007 niet meer toert. Met in 2010 maar een vijftal optredens, zoals op hun eigen festival De Zwarte Cross, is het optreden in Raalte dus als uniek te beschouwen.

Voorafgaand aan het optreden van Jovink zal de zeskoppige Oostenrijkse band Kontrust van zich laten horen. “Dit is echt iets, wat je minimaal één keer in je leven meegemaakt moet hebben”, aldus Stöppelveldvoorzitter Paul Wittenhorst. Hoewel de band in 2005 al is opgericht, is de band dit jaar pas in Nederland doorgebroken met de hit ‘Bomba’. Prrrr… Bomba! Als afsluiter van de avond op het buitenpodium zullen de Hot Stewards hun opwachting maken. Verder staat de Duitse topformatie Das Regiment op het podium vrijdagavond. Is dit alles nog niet genoeg, dan kun je terecht in de feestfabriek waar DJ Patrick Kicken zijn plaatjes draait.

DJ Patrick Kicken is ook op zaterdagavond de koning van de feestfabriek en zal samen met de bands Band Zonder Banaan (BZB), Just Pink, Coldplace, Glamourama en de Backcorner Boogie band op zaterdagavond de toon zetten. De Band Zonder Banaan speelt voornamelijk Nederlandstalige flauwekulrock en is erg populair in het feestcircuit. BZB heeft al diverse albums uitgebracht en stond ook al op festivals als Lowlands, Pinkpop, Parkpop en de Zwarte Cross. Met Stöppelhaene waren ze al eerder te gast.

Voorafgaand aan BZB kun je eerst nog genieten van de nieuwe sound van de Backcorner Boogie Band. Deze nog erg jonge band en grote band heeft net hun eerste twee optredens achter de rug, en spelen al om 19.30 uur. “Het mooie van de grote bezetting is dat je er muzikaal alle kanten mee op kunt. We gaan van ingetogen soul balads naar Led Zeppelin-achtige gitaar nummers en van een jaren ‘50 sfeer naar Southern Rock songs”, aldus Hendrik-Jan Lovink, die de initiator is van deze nieuwe band. Trouwens een band met Raalter invloed, een van de achtergrond zangeressen is Diana Bentoh afkomstig uit Raalte.

Na de Backcorner Boogie Band is het tijd voor Just Pink uit Duitsland. Een tributeband van de populaire Amerikaanse rockzangeres P!nk die al negen top tien singles in Nederland scoorde. En dan is er aan het einde van de avond nog plek voor de Engelse band Coldplace, een Coldplay tributeband. Maar niet zo maar eentje. De band mag zich de beste Coldplay tribute band van de wereld noemen. Als je deze show ziet zie je Coldplay. Een super afsluiting van de zaterdagavond.

In de Sallandse Herberg is het op de zaterdagavond weer feest. Lekker meezingen en swingen met de band Glamourama. Het belooft glitter, glamour en plezier. Met live trompetten, swingende pianisten en vrolijke zangeressen, spat de energie van ieder optreden af.

De afsluitende Stöppelhaene zondagmiddag staat traditioneel in het teken van gezelligheid voor jong en oud. Terwijl de ouders kunnen kijken en genieten van de maar liefst 48-koppige Bigband Benny’s Big Orchestra kunnen de kinderen zich vermaken in de feestfabriek met diverse spel activiteiten. De bigband was vorig jaar voor het eerst te gast op de Stöppelhaene. Dit optreden heeft zoveel positieve reacties opgeleverd dat de organisatie er niet omheen kon om deze band weer te contracteren voor dit jaar.

Ondertussen kan men in de Sallandse Herberg terecht voor Stöppelhaene Culinair. Stöppelhaene Culinair biedt bezoekers de mogelijkheid om op één middag zoveel mogelijk verschillende hapjes te proeven. Niet alleen uit onze eigen Nederlandse keuken, maar ook uit de Mediterrane, de Oosterse en de tropische keuken.

Alle programma onderdelen op de vrijdag, zaterdag en zondag zijn gratis toegankelijk. Alleen op de donderdagavond is er entree voor ’t Stöppelveld. Kaarten voor deze avond zijn nog te koop voor 18 euro in de voorverkoop (aan de avondkassa 23 euro). Voor kinderen tot en met 14 jaar zijn er speciale kindertickets in de voorverkoop. Tickets zijn verkrijgbaar bij: Lederwaren Annie Schulten, VVV/ANWB in Raalte, Free Record shops of te bestellen online via staging2.stoppelhaene.nl. Hier vind je ook het volledige programma met alle aanvangstijden van de optredens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.