gerda van der weegh oogstkoningin 2010

.

De nieuwe Oogstkoningin is moeder van twee zoons van 17 en 18 jaar en heeft een vriend. Ze verloor haar man Tom in 2002 aan kanker. Gerda is huishoudelijke hulp bij Carinova en is bezig met de opleiding ‘verzorgende C’. “Het is best pittig om na dertig jaar weer in de schoolbanken te zitten”, zegt ze. Gelukkig zoekt ze ook tijd voor ontspanning: ze leest en ze puzzelt. Daarnaast houdt ze “van lekker klieren en ouwehoeren met een goed glas bier, zoals met Stöppelhaene”. Nu lijkt het haar een uitdaging om Stöppelhaene eens van een andere kant te beleven. “Als Oogstkoningin krijg ik de kans om een kijkje achter de schermen van het mooie Sallandse Oogstfeest te nemen“, aldus Gerda.

Hofdame Anita Schoemaker is getrouwd met Wim. Samen met hebben ze drie kinderen: Elisa, Jarmo (9) en Vera (6). “Elisa is bij de geboorte overleden, maar in ons hart en in onze gedachten is ze nog steeds bij ons”, vertelt Anita.

Naast haar werk op de afdeling Klantenservice bij Distributiecentrum C1000 in Raalte kan ze nog tijd vinden om een wandeling te maken en in de tuin bezig te zijn. Sinds een aantal jaren loopt met de kinderen en ouders van basisschool De Schutse mee in de optocht. “Ik geniet van de saamhorigheid om met een groep mensen iets moois neer te zetten. Daarom lijkt het me een enorm leuke ervaring om deze betrokkenheid als hofdame mee te maken“, motiveert Anita haar kandidaatstelling.

De jongste van de hofhouding woont bij haar moeder en haar broer. Ze is teamleidster bij de jongste groep, de Bever Padda’s, van scoutingvereniging Miquel Pro in Raalte,. Na haar PABO-studie in Deventer wil ze les gaan geven op een school voor speciaal onderwijs. Op dit moment begeleidt ze als invalster bij stichting De Parabool kinderen met een beperking.

Hofdame Maaike wil Stöppelhaene wel eens van een andere kant zien. “Ik hoop een glimp op te vangen van de verschillende activiteiten tijdens Stöppelhaene. Als vrijwilliger heb ik op Stöppelhaene al achter de bar en in de medewerkerstent gestaan. Hofdame zijn is een heel nieuwe ervaring.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.