elektronische tijdwaarneming bij appelloop

De wedstrijden variëren in lengte van 1100 meter voor de jongste kinderen tot tien kilometer voor de ervaren lopers. Na afloop van de race kan er worden nagepraat in de feesttent die dit jaar zal worden opgezet op het veldje bij Huize Westervoorde.

Vorig jaar is de Appelloop begonnen met de bedrijvenloop. Gezien de twintig aanmeldingen tot nu toe lijkt de bedrijvenloop dit jaar een nog groter succes te worden dan vorig jaar al het geval was.

Voor het eerst gaat er gewerkt worden met een elektronische tijdwaarneming. Wat volgens Leo Pelgröm, lid van het organisatiecomité, als gevolg van de bedrijvenloop ook bijna noodzakelijk is om direct na de wedstrijd over de uitslagen te kunnen beschikken.

De komst van de elektronische tijdwaarneming heeft consequenties voor de deelnemers. Iedere deelnemer krijgt bij aanmelding een enveloppe met een ‘buiknummer’ en een chip. De chip moet via de veters aangebracht worden op de schoen. Bij de enveloppe is een duidelijke handleiding gevoegd en er lopen mensen rond om de deelnemers te helpen. Het voordeel voor de lopers is dat binnen heel korte tijd de uitslagen en de tijden kunnen worden vermeld op de website.

De regels voor de bedrijvenloop zijn in vergelijking met vorig jaar gelijk gebleven. Het gaat om teams van drie tot vijf personen en de afstand bedraagt vijf kilometer. De tijden van de snelste drie lopers van een team worden bij elkaar opgeteld en voor een team bestaande uit alleen dames vindt een correctie plaats.

Leo Pelgrom raadt de lopers aan zich vooraf in te schrijven via de website staging2.inschrijven.nl of staging2.appelloop.nl (tot 1 september). Kinderen hoeven bij voorinschrijving alleen 1 euro voor het gebruik van de chip te betalen. Als kinderen zich inschrijven op de avond zelf komt er een euro bij. Ook voor de volwassen geldt een korting bij voorinschrijving. De tarieven voor de volwassenen worden automatisch vermeld bij het inschrijven.

Bedrijven kunnen zich aanmelden via het e-mailadres info@appelloop.nl. Deelname kost vijftig euro per team. Met vragen kun je terecht bij Leo Pelgröm via telefoonnummer 0570-561952.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.