een donderdagavond om van te dromen

Nick en Simon trapten de avond vol topartiesten af. Van een afwachtende stemming onder het publiek was geen sprake. De sfeer zat er direct in. Gillende fans, meezingende liefhebbers en mee hossend publiek. Het regende pijpenstelen, maar daar leek niemand zich om te bekommeren.

Na Nick en Simon was Waylon aan de beurt. Het publiek was al lekker opgewarmd door het Volendamse duo, dus de trein vol goede sfeer ‘tsjoekte’ rustig verder. Waylon was de eerste artiest die opriep om de paraplu’s plaats te laten maken voor dansruimte. Een oproep waaraan een prima gehoor gegeven werd.

Na Waylon was het de beurt aan Kane. Leadzanger Dinand Woesthoff behoefde geen uitgebreid intro voor hij op het podium verscheen. Alleen de aankondiging van de speaker riep al een gejoel van jewelste op. En Kane deed wat het moest doen, wat van hen verwacht werd: De band pakte het Stöppelveld in. Inpakken is zelfs een understatement, het pakketje kwam met een strikje eromheen. Na het derde nummer van Kane, riep Woesthoff het publiek op om alle regenkleding uit te trekken en de paraplu’s weg te doen. En toen was het echt kassa. De remmen waren los, er ontstond een sfeer die niet te overtreffen lijkt. De regen druppelde voort, maar door het optreden van Kane leek iedereen die druppels niet meer te voelen.

Na afloop van het optreden van Kane verspreidde het publiek zich over de twee overdekte podia van het Stöppelveld: De Sallandse Herberg en de Feestfabriek. In de Herberg kwam Frans Duijts op de bühne, in de Fabriek kwam Sidney Samson de tent van de nodige beats voorzien. Beide heren hadden wederom geen moeite om de tent plat te krijgen. DJ Sidney Samson had danseressen meegenomen die het goede voorbeeld gaven: Meedansen. En dat gebeurde. Het publiek ging los. In de andere tent had Duijts ook geen enkele moeite met het creëren van enige ambiance. De bezoekers waren in opperbeste stemming en daar maakte de artiest gretig gebruik van. Al tijdens zijn tweede nummer kregen de toeschouwers de opdracht om uit volle borst mee te zingen. En die opdracht kreeg gehoor.

Guild of Stags was op het Buitenpodium misschien wel een beetje het ondergeschoven kindje ten opzichte van de acts die overdekt optraden. Guild of Stags had geen grote hoeveelheid publiek voor zich staan, maar desondanks waren de aanwezigen enthousiast genoeg om ook hier de regen te blijven negeren.

Evers slaat door, met radiopresentator Edwin Evers, sloot de avond in de Sallandse Herberg af. Hoewel het openingsnummer in de eerste helft nog wat technische problemen ondervond, mocht dit niet schaden. Na ongeveer anderhalve minuut werd de stem van de zanger van Evers’ band versterkt. Toen de versterking erin kwam, klonk er een luid applaus door de tent. De avond kon nu waanzinnig afgesloten worden.

Ondanks de regen een prachtige avond, Raalte heeft de weergoden donderdagavond gekleineerd. De vraag rijst nu wel of Stöppelhaene 2010 een nog betere avond krijgt dan deze. Hij lijkt namelijk onovertreffelijk.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.