denne van knoldert vakantiespanning 6

Earst alles en iederiene bedanken die mie felicitearen met Abraham. ’t Is een onmeunig feest ewest en vanwege de felicitaties een dag öm nooit mear te vergetten, hoewel ik ok begrepen hebbe det ‘dingen vergetten’ vanof noe an de orde van de dag is. Wie zult het ziene.

Wat ik nog niet vergetten benne is de earste vakantie met mien vriendinne en doarmet pak ik de droad wear op van de serie vakantiespanningen. Ik zolle vöar het earst met mien vriendinnegie op vakantie noar de stad van de liefde, Parijs. Vakantiewerk edoane, nog wat geld van de oale luu löss e zöard en toen de reis eboekt. Treinkaartie en hotel in iene was het goedkoopst. Op een vrolijke vriedag stapt wie in Roozendaal in zo’n internationale trein woarbie een treinkaartie nog verbonden was an een vast stoelnummer.

Stoer vertellen ik mien vriendinne hoe mien oale luu altied ruzie haa’n as ze met de auto op vakantie ging. Mien va gestrest riene, mien moe nog mear gestrest de kaarte leazen. ‘Ik geleuve det wie hier of haa’n e mund’ zeg mien moe dan te late woarnoa mien va alle woarden zei die God verboden had. Vöaral de rondweg bie Parijs, op weg noar het zuden, was een ramp. In Luxemburg vulen ik dan de zenuwen op de vöarbanke al toenemm.

Mar det was vrogger en det waren mien oalders. Nee, noe kon ik het zelf doene, ik zoll gelieke van of mien earste vakantie relaxed weane. Ok onderweg.

Tevreden zegen wie near in de luxe stoelen van die internationale trein. Het waren van die kleine coupés vöar vier meansen, die ie in oale films ok nog wel iens ziet. Stiekem hoppen ik det wie met oons tweeën in die coupé zollen bliemen, mar bie Antwerpen ging de döare open. Twee medereizigers.

“Ule zit op oonze stoelnummers”, zei ien van de twee. “Ja det zal, kiek mar, dit is oons kaartie, doar stiet het stoelnummer en dét is disse stoel”, oavertugen ik de twee. ‘Belgen zeker’, dach ik nog en ik vreuge “ule hebt wel de goede datum?” Det had ik better niet kunn zeng want toen wie doar op an het kieken kwamen, bleek det wúle de verkearde dag in de trein zaten. Ja, wel de goeje dag, mar een moand te late…

De trein was verders vol, het hotel had gin ruumte mear en het reisbureau had ok gin alternatieven. Alles wat oons resten was terugge noar huus te goane. Ik zegge teeng mien vrouw: “Ken ie die van die twee gekken die noar Parijs gingen?”

En doar kon ze dan nog wel ömme lachen.

Denne van Knöldert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.