de mening van emma high five of five high

Zo af en toe, zonder regelmaat, maar wanneer Emma de aanleiding ziet kruipt ze in de pen. Zo ontstaat op willekeurige momenten “De mening van Emma.” In deze editie heeft ze het over een aantal uitgaven van het Raalter college van B&W.

Wat een geweldig college hebben we toch!

Terwijl de burgers van de gemeente Raalte van een onbezorgde zomer en vakantie genieten, zijn hun bestuurders druk aan het brainstormen waaraan en hoe zij de gemeenschapscentjes de komende jaren het best kunnen besteden.

Omdat er, door de economische crisis, de komende jaren minder geld te besteden is, moet er hier en daar wel wat bezuinigd worden. Dat dit voor wat extra druk op de schoudertjes zorgt moge duidelijk zijn maar, omwille van haar burgers, neemt men dat blijmoedig voor lief. Wel heeft men de ‘onderdanen’ gevraagd hen bij deze brainstormsessie niet te storen en vooral geen moeilijke vragen te stellen, zodat de burgemeester en wethouders in alle rust hun plannetjes kunnen smeden zonder te worden lastiggevallen door zeurende raadsleden of argwanende burgers. Het plan is om de burgers in het najaar te informeren over wat men in die sessies heeft uitgebroed.

Omdat dit college van wijze lieden zo langzamerhand toch wel een beetje nieuwsgierig begint te worden of hun snode plannetjes bij de burgers wel het beoogde effect sorteren, laat men, zo af en toe, wat informatie naar buiten lekken.

Bijvoorbeeld: Het pimpen van de ondergrondse parkeergarage ‘Het Schip’ in Raalte’. Kosten: 25.000 euro. Een kunstwerkproject in de vorm van namen van brugklassers op de toegangswegen naar het Carmel College Salland. Bijdrage gemeente: 43.000 euro.

Jazeker! U leest het goed! In deze crisistijd trekt men zo maar even 68.000 euro uit de knip om dat vervolgens onder de grond en op straat te smijten.

En inderdaad, hun nieuwsgierigheid wordt niet lang op de proef gesteld. Het aantal reacties op deze twee voornemens is groot. Dáárover kan men tevreden zijn. Ook over de inhoud van deze reacties zal men ongetwijfeld tevreden en geamuseerd kennis genomen hebben.

Hoera! Het is hen wederom gelukt de burgers tegen zich in het harnas te jagen. Jarenlange tradities moet je nu eenmaal niet doorbreken vinden onze bestuurders. Dat zorgt tenminste voor wat leven in de brouwerij. Dáár houdt men wel van in de gemeente Raalte. Het moet natuurlijk wél leuk blijven hè? Het beroep van wethouder op zich is al zwaar genoeg . Als de burger dan ook nog eens, met ieder plan dat gelanceerd wordt, braaf instemt, zou het maar een saaie boel worden…

Verrast over zoveel weerstand tegen hun voorgenomen plannetjes haalt het college opgelucht adem. Men weet nu dat men op de goede weg is. Dit worden vier leuke jaren! Ook over het feit dat er in Heino gefluisterd wordt dat het college het onzalige plan heeft opgevat om over het al zoveel jaren beloofde Dorpshuus haar veto uit te spreken kan men zich hevig zitten te verkneukelen. Om daar het vuurtje nog eens even flink op te stoken heeft wethouder en dorpsgenoot Carla Hoge, op vragen die de heer den Daas hierover stelde, op snibbige wijze, geantwoord dat het niet in het belang van de zaak was daar op dit moment uitspraken over te doen.

Zo! Dat kwam aan! Zeker bij raadslid den Daas die, hevig geschrokken en overmand door emoties, in plaats van goede argumenten te bedenken hoe hij zijn collegae kan mobiliseren om samen met hem ten strijde te trekken tegen dit onzalig plan, linea recta naar de media stoof om over deze snibbige uitval van die gemene wethouder zijn beklag te doen.

Het hele college zat natuurlijk te schuddebuiken en te high fiven…

Hm… high five? Een burgemeester en vier wethouders die samen de high five van de gemeente Raalte vormen? Of….. zouden de five high zijn?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.