danny de boer negende in dutch superbikes

Danny de Boer van het Serco Racingteam is tijdens de Rizla Racing Day op het TT circuit van Assen als negende geëindigd in de Dutch Superbikes.

Door de deelname van veel sterke gastrijders uit het Duitse IDM kampioenschap wist het team dat het moeilijk zou worden om voorin te eindigen. Na de eerste training op een natte baan stond Danny er knap bij met een derde trainingstijd. In de tweede training werd er op een droge baan uiteraard sneller gereden en kwam hij op de elfde trainingstijd uit, vlak achter Vos en net voor Withag.

In de race over veertien ronden klimt de Serco coureur na een mindere start op van de achttiende naar de elfde plek. Doordat Danny zich in de laatste ronde enkele keren verremt komt hij als vijftiende over de finish. Omdat naderhand bij de technische keuring de IDM coureurs hun machines niet ter keuring willen aanbieden zijn zij uit de uitslag gehaald, waardoor Danny opschuift naar de negende plek.

Danny: “Mijn start was niet goed genoeg en daarna werd ik er in de eerste ronde met een kamikaze actie bijna afgereden in de Ruskenhoek waardoor ik van mijn lijn af moest en via de kurbstones en het kunstgras weer de baan op kon om de race te vervolgen. Hierdoor verloor ik bijna tien seconden en enkele posities en moest ik alle zeilen bijzetten om weer richting de top tien te rijden. Ik hoop volgend weekend in België betere zaken te kunnen doen voor het kampioenschap”.

De tweede plaats in het kampioenschap deelt Danny nu met Bob Withag. Koploper Arie Vos is iets uitgelopen en staat nu op 20 punten voorsprong. De volgende (dubbele) race is aanstaande weekend op Spa Francourchamps.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.