danny de boer herovert koppositie op spa

Het Serco Racingteam uit Lemelerveld reisde afgelopen weekend af naar het Belgische Spa-Francourchamps voor een dubbele wedstrijd in de Dutch Superbikes. Door beide wedstrijden op zijn naam te schrijven heeft Danny de Boer de koppositie heroverd in de strijd om het kampioenschap.

Op vrijdag werd er nog deelgenomen aan een extra trainingsdag om optimaal voorbereid te zijn. Zaterdags rijdt Danny de tweede tijd in de kwalificatie en mag daardoor in beide races vanaf de eerste startrij vertrekken.

De voor zondag voorspelde regen bleef niet uit. De wedstrijden worden hierdoor met twee ronden ingekort tot acht ronden. In race 1 domineert Danny de gehele race door zeer sterk op kop te rijden en weet hij een flinke voorsprong (15 seconden) op de nummer twee, Arie Vos op te bouwen. Hierna kan hij gecontroleerd de wedstrijd uitrijden.

Race 2 werd in twee delen verreden vanwege een rode vlagsituatie. Vos gaat er in ronde vijf hard af waarna de race wordt stilgelegd. Danny ligt op dat moment tweede. Bij de herstart over drie ronden neemt De Boer wederom de tweede plek in handen en moet op de finishlijn alleen de Belg Legrelle voor zich dulden.

Als blijkt dat Legrelle opgenomen wordt in de uitslaglijst tekent het Serco racingteam protest aan bij de wedstrijdleiding omdat de Belg volgens het team niet voldaan heeft aan de juiste inschrijving en machinekeuring. Dit protest wordt uiteindelijk toegewezen en de Danny de Boer wint hierdoor ook race twee. Het Serco Racingteam kan nu 50 punten bijschrijven en gaat aan kop in het totaalklassement van de Dutch Superbikes.

Danny: ”Ik ben zeer blij met deze dubbele overwinning. Ik wist dat ik snel kon zijn in de regen op mijn Ten Kate Honda met mijn Dunlops. Ook voor het hele team is dit een fantastisch resultaat, dat we samen bereikt hebben door hard te werken. Met nog 1 raceweekend te gaan zal ik er alles aan doen om mijn positie als klassementsleider te handhaven!”

De volgende en laatste race van dit seizoen is op 26 september a.s. op het circuit van Assen. Volgende week nemen we deel als gastrijder aan de IDM wedstrijd (Duits Kampioenschap) op het TT circuit van Assen. Op staging2.sercoracingteam.nl vind je het laatste nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.