cursus jeugd ehbo in raalte

Begin oktober start EHBO Raalte met een cursus Jeugd EHBO voor leerlingen uit groep zeven en acht van de basisschool. In Nederland gebeuren jaarlijks bijna drie miljoen ongevallen. Bij veel van die ongevallen zijn kinderen betrokken en vaak zijn er dan geen volwassenen in de buurt die kunnen helpen. Het is voor zowel het gewonde kind als zijn vriendjes heel vervelend als zij niet weten wat ze dan moeten doen. Een cursus Jeugd EHBO zorgt ervoor dat kinderen wel weten wat ze moeten doen.

Tijdens de cursus Jeugd EHBO leren de kinderen aan de hand van een boek dat speciaal voor ze is geschreven, hoe ze moeten handelen. Zo leren ze altijd goed te kijken waardoor een ander gewond is geraakt. Zodat ze zelf geen slachtoffer worden. Ze leren allerlei verwondingen herkennen en weten na de cursus precies hoe ze die verwondingen moeten behandelen. Een Jeugd EHBO’er zal niet snel in paniek raken als er tijdens het spelen iets gebeurt. Een fijn gevoel voor zowel de ouders als voor het kind zelf.

De lessen worden gegeven op de maandag- en dinsdagavond van half zeven tot half acht of van zeven tot acht in de Helpende Handen in Raalte. In ongeveer twintig lessen komt van alles aan bod. De cursus wordt afgesloten met een examen. De kosten voor de cursus, het boek en examen zijn €35,-. Meer informatie of opgeven voor de cursus? Kijk op staging2.ehboraalte.nl bij het onderdeel jeugd EHBO. De aanmelding sluit op vrijdag 17 september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.