commentaar cda in kabinet sabine minister

VVD, PVV en CDA blijven maar in gesprek met elkaar over een mogelijk coalitie deze week. Gaat het er dan echt van komen? Als de rechtse coalitie dan moet ontstaan, dan wil ik ook graag direct even mijn voorkeur uitspreken.

Salland heeft namelijk een echte kenner als volksvertegenwoordiger in Den Haag zitten. Niemand minder dan Sabine Uitslag. Het Welsumse Kamerlid is namelijk als elfde Kamerlid ooit met voorkeurstemmen gekozen in de Kamer. Nederland mag haar dus. Holland gelooft in Sabine.

Omdat de drie partijen nog steeds met elkaar ‘flirten’ lijkt het erop dat die rechtse coalitie er echt wel eens kan komen. Het CDA gaat dus ondanks het forse verlies van 20 zetels bij de verkiezingen, naar het lijkt de harde optie van oppositie voeren misschien niet eens als werkelijkheid ervaren. Het CDA kan het kabinet in.

Toch heeft de CDA-stemmer het massaal af laten weten tijdens de afgelopen verkiezingen. Het aantal zetels halveerde bijna. Waarom? Blijkbaar was de kiezer niet tevreden over het beleid dat de christendemocraten voerden en waarschijnlijk kon de kiezer zich ook niet vinden in de ministers die geleverd werden.

Neem nou bijvoorbeeld Ab Klink, de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dat men niet tevreden over hem was bleek al in 2008: Hij kreeg een 5.2 als rapportcijfer op zijn functioneren. Dat bleek na een onderzoek van Synovate. Hij was zelfs de op twee na onbekendste minister van het land! Klink werd in 2009 zelfs tot irritantste Nederlander uitgeroepen in een enquête door Nieuwe Revue. Daar moet verandering in komen toch?

En wie die verandering gaat brengen? Onze Sallandse Sabine! Sabine for minister! Onze Sallandse Uitslag heeft verstand van zaken in de zorg. Uitslag studeerde verpleegkunde, hield zich na haar benoeming als CDA-Kamerlid bezig met advisering op het gebied van gezondheidszorg. Daarnaast is ze uitgeroepen tot ambassadeur van de verwenzorg. Kortom: Uitslag weet hoe de zorg werkt.

De achtergrond van Klink? Die heeft qua achtergrond weinig met zorg te doen… Kopzorgen op zijn best. Studeerde sociologie, promoveerde in de rechtsgeleerdheid en weet waarschijnlijk nog niet eens hoe hij een verbandje aan moet leggen. Hij pleitte eerder zelfs voor een secretaresse voor verzorgers.

Uitslag daarentegen? Die uitte ook haar irritatie over de papierwinkel waar verzorgers tegenwoordig mee te maken hebben. De oplossing van Uitslag? “Handen aan het bed en perk en paal stellen aan de papierwinkel.” De praktijk, hier blijkt ie. Dit is kennis.

Tot ziens meneer Klink, u heeft het verloren. Welkom Sabine, wat zal de zorg blij met je zijn. Je bent een minister die vakkennis heeft!

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.