buurtbus wijhe raalte bijna van start

De Buurtbus Wijhe-Raalte gaat op woensdag 25 augustus officieel van start. De buurtbus is de nieuwe busverbinding tussen Wijhe, Broekland en Raalte. Bij de opening van de nieuwe buslijn zullen vertegenwoordigers van Syntus, Provincie Overijssel en van de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte aanwezig zijn. Natuurlijk zijn ook alle vrijwillige chauffeurs, het bestuur van de vereniging buurtbus en andere genodigden aanwezig.

Na het officiële gedeelte is er een rit door de Langstraat naar de Molen. De bus zal daar enige tijd geparkeerd staan, zodat belangstellenden eens een kijkje in de bus kunnen nemen. Ook kunnen de chauffeurs tekst en uitleg geven over de route die gereden wordt, de tijden en de tarieven.

De buurtbus is een initiatief van de gemeente en de provincie Overijssel en fungeert de komende twee jaar als pilot binnen de gemeente. Nadat de benodigde subsidies beschikbaar zijn gesteld, heeft St. Kulturhus Olst-Wijhe een begin gemaakt met het opzetten van de vereniging. De vereniging bestaat uit de chauffeurs en hun bestuur en zorgt voor de dagelijkse ritten (met uitzondering van zondag) tussen Wijhe- Broekland en Raalte.

De buurtbus rijdt op vaste tijden en stopt bij vaste halteplaatsen. Meer informatie kun je op de website staging2.buurtbuswijhe-raalte.nl vinden. Wil je op 25 augustus een kijken nemen in de bus, dan kan dat vanaf 16.30 uur bij de Molen in Wijhe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.