Home / archiefcentraal / bikelife stoppelveldrit vanuit raalte

bikelife stoppelveldrit vanuit raalte

Fietstoerclub Heikera begint altijd al een weekje vroeger aan de Stöppelhaene. De Raalter-Heinose vereniging (Heikera staat voor Heino Keerbergen Raalte) koppelt dit jaar de Pompdagen aan het Sallands Oogstcorso. Want zondag (22 augustus) wordt de BikeLife Stoppelveldrit verreden.

De naam is wat verwarrend. Het is een Stöppelveld-rit, geen Stöppel-veldrit. Die veldritten kwamen in zwang met de opkomst van de mountainbike. Maar de Stöppelveldrit bestond toen al lang. Het is een rit over het Sallandse platteland, waar in deze tijd van het jaar de rogge van het land is. Dus fiets je vooral langs stöppelvelden. Leden van Heikera kunnen dat vandaag (zaterdag) nog wel even wat preciezer uitleggen, want ze staan in het kader van een ledenwerfactie op Daggie Old Heino.

De fietstocht vanuit café Laurels aan de Varkensmarkt in Raalte biedt afstanden van 30, 60 en 90 kilometer. De inschrijving voor de 90 kilometer is tussen 08.00 en 12. 00 uur, liefhebbers van de 30 – en 60 kilometer kunnen inschrijven tussen 09.00 en 12. 00 uur.. De sluitingstijd van de eindcontrole is 16.30 uur.

Alle routes zijn met pijlen uitgezet. Toerleider Henk Kroes heeft dit jaar voor de noordoostelijke richting gekozen en is er opnieuw in geslaagd drie prachtige routes uit te zetten. De 30 kilometer gaat via Lemelerveld, oostelijk langs de Lemelerberg, naar Lemele. Daarna langs de mooie Boksloot naar Luttenberg en weer terug naar Raalte. De 60 en de 90 kilometer leiden westelijk langs de berg via manege De Laarbrug naar Ommen. De 60 kilometer gaat naar de Nieuwe Brug, dan via de Hammerweg naar Hancate en eveneens via Luttenberg terug naar Raalte. De 90 kilometer volgt de weg door Mariënberg, Beerzerhaar en Vroomshoop naar de koffie in Den Ham. Daarna via Piksen en Schuilenburg ook via Luttenberg terug naar het beginpunt Raalte. De pauzeplaatsen van 30-60-90-km zijn respectievelijk café Bennink te Lemele, De Nieuwe Brug te Ommen en café Harwig in Den Ham.

Lees ook

Schuur aan Haarweg in Lemelerveld afgebrand

LEMELERVELD – Vanmiddag heeft een grote brand gewoed in een schuur aan de Haarweg in …

Home / archiefcentraal / bikelife stoppelveldrit vanuit raalte

bikelife stoppelveldrit vanuit raalte

Fietstoerclub Heikera houdt zondag 22 augustus, een week voor Stöppelhaene, de BikeLife Stoppelveldrit. Deze N.T.F.U.- fietstocht vanuit Raalte biedt afstanden van 30, 60 en 90 kilometer. Voor alle duidelijkheid: de BikeLife Stoppelveldrit is géén veldtoertocht.

Ook dit jaar is de start en finish bij café-restaurant Laurel’s, Varkensmarkt 7 te Raalte. De inschrijving voor de 90 kilometer is tussen 08.00 en 12. 00 uur, liefhebbers van de 30 – en 60 kilometer kunnen inschrijven tussen 09.00 en 12. 00 uur. De sluitingstijd van de eindcontrole is 16.30 uur. Alle routes zijn met pijlen uitgezet. Toerleider Henk Kroes heeft dit jaar voor de noordoostelijke richting gekozen en is er opnieuw in geslaagd drie prachtige routes uit te zetten.

De 30 kilometer gaat via Lemelerveld, oostelijk langs de Lemelerberg, naar Lemele. Daarna langs de mooie Boksloot naar Luttenberg en weer terug naar Raalte. De 60 en de 90 kilometer leiden westelijk langs de berg via manege De Laarbrug naar Ommen. De 60 kilometer gaat naar de Nieuwe Brug, dan via de Hammerweg naar Hancate en eveneens via Luttenberg terug naar Raalte.

De 90 kilometer volgt de weg door Mariënberg, Beerzerhaar en Vroomshoop naar de koffie in Den Ham. Daarna via Piksen en Schuilenburg ook via Luttenberg terug naar het beginpunt Raalte. De pauzeplaatsen van 30-60-90-km zijn respectievelijk café Bennink te Lemele, De Nieuwe Brug te Ommen en café Harwig in Den Ham.

Voor informatie kunt u terecht bij toerleider Henk Kroes, tel. 0572-356115. Zie ook: www.heikera.nl.

Lees ook

Schuur aan Haarweg in Lemelerveld afgebrand

LEMELERVELD – Vanmiddag heeft een grote brand gewoed in een schuur aan de Haarweg in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.