bijzonder muzikaal jeugdweekend in heino

Muzikanten van muziekverenigingen uit Overijssel kunnen dit jaar weer meedoen aan het jaarlijkse jeugdweekend. Dit jaar is ‘Summercamp Heino’ van 1 tot 3 oktober ‘the place to be’ voor muzikanten in de leeftijd van 14 tot 24 jaar.

Vanaf vrijdagavond tot zondagmiddag staat ‘Summercamp Heino’ in het teken van blaasmuziek. De muzikale leiding is in de vertrouwde handen van Sytze van der Hoek en Mark Bruins. Op het programma staat speciaal gearrangeerde popmuziek. Hierin zijn opgenomen werken van onder andere Marco Borsato, Nick & Simon, Jan Smit en Ilse de Lange. Peter Kleine Schaars noemde de stukken “Hollandse Hits” en “Pophits”. Het laatste werk is net uitgebracht en dus geheel nieuw.

Ook zal er muziek ingestudeerd worden dat als een blokkendoos in elkaar past en waarin alle aspecten van een muziekvereniging voor het voetlicht gebracht worden. Carl Wittrock heeft dit in ‘Tutti Advendo’ tot uiting gebracht. Het grote orkest, maar ook de drumband, het leerlingenorkest en het startpunt van menig muzikant: de blokfluit komen in deze compositie aan de orde. Met filmbeelden ondersteund zal dit werk zowel muzikaal als visueel veel indruk achterlaten.

Voor ouders, broes, zussen, grootouders, vrienden en vriendinnen, buren en bekenden is het afsluitende concert in de sporthal van ‘Summercamp Heino’ op 3 oktober om 15.00 uur. Aanmelden kan via staging2.sam-overijssel.nl, e-mailadres jeugdweekend@sam-overijssel.nl of bij dhr. Willem van der Haar via telefoonnummer 038-4772951.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.