beoordeel je huisarts met een cijfer

Iedere Nederlander kan tegenwoordig op de website staging2.zorgkaartnederland.nl de huisarts, tandarts, ziekenhuis, apotheek of fysiotherapeut beoordelen en waarderen. Daarmee wordt de kwaliteitsbeleving van zorgverleners en instellingen goed zichtbaar.

Samen de zorg beter maken, is het doel van de website. “Ik kan mij voorstellen dat je als patiënt wilt weten wat de kwaliteit van het ziekenhuis is waar je een staaroperatie moet ondergaan. Wat is er dan mooier dat je bij het zoeken op dit ziekenhuis op een website terecht komt waar anderen hun ervaring opgeschreven hebben”, aldus een woordvoerder van zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea, een van de ondersteuners van het initiatief. “Een onafhankelijke waardering, waar je wat aan hebt. Niet door andere artsen, maar door mensen die in het zelfde schuitje zitten of hebben gezeten.”

“Je kunt ook de plaatselijke huisarts een waardering geven of de fysiotherapeut of tandarts waar je onder behandeling bent. Het mooie van de website is dat iedereen binnen zijn eigen dorp of stad zijn arts kan waarderen. Zeker als je ergens nieuw komt wonen, is het erg handig om de site te raadplegen. Hiermee wordt de zorg dichtbij de mensen gebracht.”

Op de website zijn inmiddels ruim 85.000 zorgverleners en zorginstellingen met hun gegevens opgenomen. De bezoeker kan zoeken op de naam van de zorgverlener, maar ook op organisatie, bijvoorbeeld huisartsenpraktijk, of beroep, zoals tandarts. Vervolgens verschijnen de gegevens van de betreffende zorgverlener of zorginstelling en kan een waardering worden gegeven op zes onderdelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.