axetreme deelnemer zaagwedstrijd pompdagen

Het Axetreme-team uit Zwolle zal deze Pompdagen weer voor extreme spanning zorgen tijdens de zaagwedstrijd die zij organiseren. Het deelnemersveld bestaat deze keer uit 25 deelnemers; zij zullen over zeven onderdelen strijden om de beste prestatie.

Het Axetreme-team staat dit jaar voor de tweede keer op de Pompdagen. Het team zal verschillende disciplines de revue laten passeren. Hierbij kun je denken aan het ketting wisselen, schijven zagen, boomstamlopen, snoeien en de snelheidsbaan. Het hakken is het koningsnummer waarbij de stam zo snel mogelijk moet worden doorgehakt.

Een van de organisatoren, en tevens deelnemer van de zaagwedstrijd, is Hilco Kragt. Met enthousiasme vertelt hij: “Ik denk dat niet veel mensen zaagwedstrijden kennen, want je komt het nou eenmaal niet vaak tegen. Maar ik kan je verzekeren dat het gewoon geweldig is om te zien hoe die fanatieke deelnemers op snelheid en precisie de anderen proberen te overtreffen qua prestaties.”

Zelf begon Hilco Kragt op 16-jarige leeftijd met zijn grote hobby. Hij werd door een leraar van school enthousiast gemaakt om eens bij een zaagwedstrijd te kijken en sindsdien heeft hij het niet meer kunnen loslaten. Op de vraag waarom het zo leuk is om te doen, vertelt hij: “Het is gewoon de drive om te winnen. Elke keer is het weer spannend wie er met de prijs vandoor gaat; tijdens de wedstrijd krijg je namelijk alleen te horen op welke plek je staat, maar niet hoeveel het verschil met je concurrent is. Daardoor blijf je op scherp staan om van je tegenstander te winnen.”

Inmiddels zaagt Hilco al vele wedstrijden als lid van het Axetreme-team. Tot zijn blijdschap heeft hij zich dit jaar zelfs voor het WK gekwalificeerd. Samen met drie anderen vliegt hij daarom dit najaar naar Kroatië, waar van 23 tot en met 27 september de 29e World Logging Championship wordt gehouden.

Ondanks deze prestatie blijft Hilco bescheiden; “Het zal nog een hele strijd worden om te winnen tijdens de zaagwedstrijd op de Pompdagen. We hebben namelijk een eeuwige nummer één binnen ons team en het zal nog heel wat voeten in de aarde hebben om hem te verslaan. Maar ondanks onze competitiedrang blijft het wel heel gezellig hoor. Dat staat namelijk hoog bij ons in het vaandel.”

Wil jij ook de spanning en de sensatie rondom de wedstrijd komen beleven? Kom dan langs op zaterdag 21 augustus tussen 10.00 en 16.00 uur en beleef het spektakel van dichtbij. Voor een voorproefje kun je alvast even kijken op de website van het zaagteam: staging2.axetreme-team.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.