autobedrijf van den belt in raalte gereed

Het nieuwe pand van Autobedrijf Van den Belt in Raalte is gereed. Eigenaar Chris van den Belt is enorm in zijn nopjes. “Ik denk dat de nieuwe showroom zo’n tweehonderd vierkante meter groter is dan de oude, maar dat vind ik niet eens het belangrijkste. Het gaat mij om de uitstraling en de presentatiemogelijkheden die de nieuwe showroom biedt. Hier kan ik mijn aanbod op een veel professionelere manier presenteren aan de klanten.”

Transparant, dat is het sleutelwoord voor de nieuwe showroom. Aan drie zijden is de showroom omgeven door glazen wanden. Alleen de pui met de hoofdingang is van steen. Aan de achterzijde van de showroom prijkt een fotomuur met stijlvolle tijdloze autofoto’s. “Mijn bedrijf is gevestigd op een echte A-locatie”, stelt Chris. “We zitten hier aan de Weidelaan precies in het zicht van de N348. Maar het probleem was dat voorbijrijdende automobilisten de showroom niet in konden kijken. Dan heb je een prachtlocatie, maar zit je bedrijf niet in the picture. Dat moest anders. We verkochten hier eerder zeker twee auto’s per week op basis van de locatie. Ik hoop dat we, nu we ons aanbod veel beter in het zicht hebben geplaatst en het pand ook veel meer in het oog springt, dat aantal kunnen vergroten.”

De reacties op het nieuwe pand zijn unaniem lovend. “Het ziet er nu uit zoals een garagebedrijf er in 2010 uit hoort te zien”, stelt Chris. “Het pand straalt transparantie en betrouwbaarheid uit. Een dergelijke professionele uitstraling hoort erbij. Een auto is tenslotte een grote uitgave. Nu kunnen we elke auto uit ons aanbod de aandacht geven die hij verdient. We doen hier niet aan ‘neem maar mee en zoek het verder maar uit’-handel. Dat werkt niet. Auto’s zijn te belangrijk om er gemakkelijk mee om te gaan. Een auto is voor de meeste mensen na het huis de grootste investering. Autotechniek wordt ook steeds meer specialistisch. Mede daarom is ook de werkplaats ingrijpend op de schop gegaan. De monteurs beschikken over nieuw gereedschap en nieuwe apparatuur.”

Met het nieuwe pand heeft Chris een goede basis gelegd voor zijn toekomstplannen. “Ik wil het bedrijf nog verder uitbouwen. Op termijn wil ik ook wat duurdere en exclusievere auto’s aanbieden. Dat zal overigens niet ten koste gaan van de rest van ons aanbod. Ik denk dat de mensen een verbouwing ook als een positief signaal zien. Zo van ‘ze durven het aan, ze staan niet stil’. En dat doen we ook niet. Er zit een duidelijk stijgende lijn in ons bedrijf. Onze omzetcijfers stijgen nog steeds.” Autobedrijf Van den Belt is gevestigd aan de Weidelaan 2a in Raalte, tel: 0572-362011. Meer info kun je op staging2.vandenbeltraalte.nl vinden.

Van den Belt verkoopt jong gebruikte auto’s. Doorgaans staan er zo’n 75 te bezichtigen in en om de showroom. “We gaan daarbij voor de wat mooiere en frissere auto’s met relatief weinig kilometers op de teller”, stelt Chris. “We willen hier de betere auto’s bieden. Ik ben dan ook heel secuur met de inkoop. Alle onze verkochte auto’s leveren we af met een grondige beurt en een APK-keuring. Op alle auto’s vanaf 4.500 euro geldt bovendien zes maanden BOVAG-garantie. Tegen een kleine meerprijs is een aanvullende garantie mogelijk.” De auto’s worden ‘afleveringsklaar’ gemaakt in de eigen werkplaats. Daar kun je ook terecht voor onderhoud, reparaties, APK-keuringen en schadeafhandeling. Alle merken zijn welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.