alle doelgroepen aan bod in lemelerveld

Donderdagmorgen was het de beurt aan de kinderen op Feestweek lemelerveld. Tijdens de kindermorgen was ‘Ik hou van Holland‘ het thema. Ongeveerd tweehonderd kinderen knutselden, kleurden, dansten en aten natuurlijk oer-Hollandse poffertjes.

De senioren uit het dorp hebben in de feesttent een leuke middag beleefd met kaarten, sjoelen en rummikub. Voor de mensen met een beperking was het Lenferink Droomfeest een groot speltakel. Daar traden de Piratentoppers en Ronnie Ruysdael op.

Ruim tachtig sportievelingen namen deel aan de KokkieBikes ATB Challenge in een aangelegd parcours rond het evenemententerrein. Enige smet op de donderdag was de valpartij van een deelnemer. Met hoofdletsel werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis, Gelukkig bleek dat het alleen – hoe vervelend ook – om een hersenschudding ging.

Vrijdagavond staat er spektakel op het programma tijdens de MHK Keukenexpert Motor & Fietsstunts. Een deel van de show wordt verzorgd door het Trial Demo Team. De ervaren rijders in trial, cross en enduro gaan het publiek vermaken met diverse activiteiten op de trial-motor zoals behendigheidsoefeningen, wheelies en hoogte sprongen. Ook rijden de mannen een spectaculaire double-line (dit is een wedstrijd, een tegen een) over obstakels. Er wordt ook over een vier meter hoge schans gesprongen.

Het andere deel van de show is freestyle jumpen door fietscrossers. Dit in de vorm van demo’s en een bmx-training aan kinderen en jongeren die de sport willen leren. De show begint rustig met eenvoudige sprongen, zoals laag door de lucht en hoog door de lucht. Daarna gaat de moeilijkheidsgraad omhoog door schuin te springen en een handje en/of voet los te laten.

Het hoogtepunt van de show ,tevens laatste jump, is gevaarlijk en niet geheel zonder risico. Nieuwsgierig? Kom dan kijken naar de MHK Keukenexpert Motor & Fietsstuntshow.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.