3d streetpainting afgelast door slecht weer

De aanhoudende regen van vandaag en de nog verwachte regen in de komende dagen maakt het voor de kunstenaars onmogelijk een mooi resultaat te tonen en dat is wel het uitgangspunt. “Geen half werk”, aldus Peter Westerink, een van de kunstenaars. “Een driedimensionale tekening is niet eenvoudig en vergt een zorgvuldige aanpak. Het maken van een tekening vergt drie dagen en op zijn minst een droge ondergrond bij de start. Normaal gesproken is een korte onderbreking door een regenbui geen probleem door de tekening af te dekken waarna het tekenwerk wordt vervolgd. Nu is echter sprake van een uitzonderlijke situatie.”

Alle mogelijkheden zijn besproken om het toch door te laten gaan. Zelfs een overkapping helpt volgens Westerink nauwelijks. “Het zal inregenen en je krijgt plasvorming op de straten. Niet alleen voor Stöppelhaene een behoorlijke domper maar ook voor de kunstenaars die erg enthousiast waren en veel tijd hebben gestoken in een prachtontwerp voor Raalte. Het is de eerste keer dat we een zo’n groot project moeten afzeggen.”

De Activiteitencommissie wil bekijken of het project volgend jaar alsnog kan worden uitgevoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.