2switch opent haar deuren voor publiek

Kringloopwinkel 2Switch heeft op maandag 2 augustus haar deuren geopend aan de Heesweg in Raalte. De winkel vervangt het pand dat eind mei door een brand volledig uitbrandde. Bij de officieuze opening om 13.00 uur waren er direct veel belangstellenden die hun slag wilden slaan. Dankzij de inwoners van Raalte en omgeving is de winkel nu al goed gevuld en gezellig vol. Op zaterdag 4 september, na de vakantie en de Stoppelhaene, zal de winkel officieel worden geopend.

Na de brand in de oude Kringloopwinkel heeft Raalte dus relatief snel weer een nieuwe winkel om gebruikte spullen heen te brengen en te kopen. Ton Scholten van 2Switch: “We hebben gekeken wat er beschikbaar was in Raalte. Dat was niet zo gek veel, en daar komt bij dat er voor dit pand, eerder gebruikt door Rodijk verhuur, geen vergunning was om detailhandel te plegen. Toch hebben we het in goed overleg met de gemeente Raalte allemaal vrij snel opgelost, en zijn de nodige vergunningen verstrekt. Maar,” benadrukt Ton, “wel alles volgens de normale procedure hè. Ik denk dat we anders nog wel sneller open hadden gekund.”

Sinds een week of vijf staat er een loods naast de winkel waar mensen hun oude spul heen kunnen brengen. Herma Oenema, filiaalleidster van 2Switch: “Er is echt ontzettend veel gebracht, vooral de afgelopen week. Eerst hebben we een tijdje geen brengpunt gehad. Dat wilden we wel, maar dat konden we niet zo snel voor elkaar krijgen.” Ton vult aan: “Later hebben we een paar weken bij de ROVA op het terrein een plekje gehad waar wel het een en ander gebracht is. Sinds een dikke maand kunnen mensen dus hier terecht, in een loods naast ons pand. Ook daar moest een vergunning voor komen, dus dat kostte allemaal tijd. Uiteindelijk hebben de mensen ons allemaal goed weten te vinden, dus ons hoor je niet klagen.”

“Sterker nog,” zo benadrukt Herma, “dit pand is denk ik een stuk mooier en frisser dan het vorige. Maar we hebben er met z’n allen ook wel ontzettend veel werk en tijd in gestoken. Dit pand zat eerst vol met kantoorruimtes, dus die moesten er allemaal uit worden gesloopt. Ook is het hele pand voorzien van nieuw laminaat en heeft alles een likje verf gekregen.”

De openingstijden van de winkel zijn: maandag 13.00 tot 17.00 uur en dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot en met 17.00 uur. Spullen inleveren kan bij de speciale balie voor afgifte goederen. Dat kan op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.