zeven uur vergaderen geen verandering

De oppositiepartijen VVD en PvdA dienden samen in totaal 9 amendementen en 7 moties in. Geen enkel initiatief haalde een meerderheid van de raad bij stemming. Met de uitkomst van deze stemmingen lijkt de coalitie van CDA en Gemeentebelangen voet bij stuk te houden en voorlopig de plannen van de voorgenomen

bezuinigingen voort te zetten.

“ Een wanvertoning ” noemde VVD-fractievoorzitter Ben Nijboer het. “ Als de coalitiepartijen tevreden zijn, moeten ze zich schamen.” De uitkomst van de lange raadsvergadering, die zes uur en drie kwartier in beslag nam is simpel samen te vatten: De coalitie is niet op andere ideeën te brengen door de raad.

Voor de bibliotheek lijkt de bezuiniging dus voorlopig ook niet van de baan. De opkomst en de massale inspreekacties tijdens de laatste raadspleinsessie, de reacties van de bibliotheek zelf en de actie van Kevin Boonman lijken voorlopig dus voor niks.

Een VVD-motie met de kop “Motie tegen sluiting locaties bibliotheek” werd door de coalitie weggestemd. Alle oppositiepartijen stemden in met de motie, maar haalden de meerderheid niet. “We willen de uitleenfunctie handhaven,” vertelde Van Steen van het CDA nog. Toch haalde de VVD-motie het niet. De zinsnede “Ervoor te zorgen dat de voorgenomen bezuiniging niet leidt tot sluiten van vestigingen in de buurtdorpen” uit diezelfde motie blijkt dus nog geen garantie voor het behoud van de boekenhuizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.