winnaars kratstapelen komen uit kampen

De winnaars van het Salland Open Kratstapelkampioenschap, ook wel bekend als het SOKK, komen uit Kampen en IJsselmuiden. Het team De Stratenmakers bouwde de hoogste stapel kratten in de finale, maar liefst 21 etages hoog.

“Een supergeslaagd evenement,” noemt Quintin Poelen van de organisatie het. “Zeker voor herhaling vatbaar de komende jaren. Ook de deelnemers spraken over een goed georganiseerd evenement waarbij aan alles was gedacht.” De publieke opkomst viel een beetje tegen, maar dat valt deels ook te wijten aan de vakantie en de enorme hitte van afgelopen zondag. Op de piek van de dag was er ongeveer 100 man publiek.

In totaal namen er acht teams deel aan het evenement. Door de hitte werd er door de deelnemers ook gretig gebruik gemaakt van het zwembad op het terrein van Omni Mobilae. Ook konden de deelnemers onbeperkt koud water tot zich nemen, om de hitte meester te blijven.

Meest spectaculair was de bonusronde, waarbij teams per opbod konden bieden wie de hoogste toren kon bouwen met hinder van andere groepen. De andere groepen mochten de bouwende groep bekogelen met natte sponzen.

De kans is groot dat het SOKK volgend jaar een vervolg krijgt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.