win kaarten voor normaal in dalfsen

Salland Centraal houdt in samenwerking met de organisatie van het Normaal-concert in Dalfsen een prijsvraag. Onder de goede inzendingen verloten we drie setjes van twee kaarten voor het concert op 10 juli in Dalfsen. Tevens is elk kaartje goed voor een exemplaar van het boek ‘Ik zeg oeh…! 35 jaar deurdonderen’.

Om in aanmerking te komen, dien je de volgende vraag goed te beantwoorden: Wat is de naam van de van oorsprong Engelse gitarist die begin jaren tachtig deel uitmaakte van Normaal? Een eitje voor de echte høker. Je kunt je antwoorden tot en met donderdagavond 20.00 uur mailen naar redactie@sallandcentraal.nl.

Het is traditioneel het grootste concert tijdens de Veldtocht van Normaal. Meer dan vijfduizend anhangers reizen van heinde en verre richting Dalfsen. Dit jaar heeft de show op zaterdag 10 juli een speciaal motto: ‘Dalfsen zegt oeh…!’, ontleend aan het boek dat verscheen ter gelegenheid van de 35ste verjaardag van Ben Jolink en consorten.

Want het is exact drieënhalf decennia geleden dat Normaal de nederpop op z’n kop zette. Volgens de overlevering ging er een siddering door het publiek toen Jolink zijn teksten in het Achterhoeks dialect het openluchttheater van Lochem in slingerde. Ben Jolink: “Dialect, dat was tot dan toe de accordeon met Driekusman en klumpkes klepperen. Wij waren echter een op blues georiënteerde rockband die in het Achterhoeks zong.”

Sindsdien is Normaal een fenomeen. Ter gelegenheid van die 35ste verjaardag zag het boek ‘Ik zeg oeh…! 35 jaar deurdonderen’ het levenslicht. Hierin ruim aandacht voor de bloemrijke historie van de band, rijkelijk geïllustreerd met honderden foto’s: de rellen en stunts, de ongelukken van Jolink.

Normaal heeft een bijzondere band met Dalfsen. Zo werd er vorig jaar zelfs een heuse straatnaam naar de boerenrockers vernoemd. De supertent, traditioneel het decor voor de show, verrijst namelijk altijd aan de Brinkweg, in de achtertuin van gepensioneerd schaatser Erben Wennemars. De toegangsweg naar deze locatie werd vorig jaar door Ben Jolink hoogstpersoonlijk omgedoopt tot de Høkersbrink.

Het wordt een bijzonder optreden. Zo komt Normaal namelijk maar liefst drie maal in actie. Eerst verzorgen ze vanaf een platte wagen een akoestisch buitenoptreden om de fans te verwelkomen. Daarna verhuizen naar de kolossale feesttent voor een optreden in de oerbezetting, waarna ze vervolgens met de huidige samenstelling de supertent op hun grondvesten zullen doen trillen. In het voorprogramma speelt McChicks met onder anderen oud-Normaal drumster Tessa Boomkamp.

Het terrein gaat om 19.00 uur open. Kaarten kosten in de voorverkoop 19,50 euro, aan de kassa 25 euro. Voor meer informatie en voorverkoopadressen: staging2.normaaldalfsen.nl. ‘Ik zeg oeh…! 35 jaar deurdonderen’ van auteur Jan Colijn wordt uitgegeven door Carrera. Prijs: 17,50 euro, ISBN-nummer: 978 90 488 0511 2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.