wijhenaar ziet finale in soccer city

De Wijhenaar Mark Liefers heeft de finale van het WK voetbal zondag in het stadion in Johannesburg gezien. Liefers won de kaarten voor de finale bij radio Veronica. Zijn prijs omvatte niet alleen toegangskaarten voor de wedstrijd, maar ook een prachtige reis.

Zondagmiddag om half vier begon de wedstrijddag echt voor Liefers en zijn vriendin. “Om ongeveer half 4 die middag gingen we onder politie-escorte naar Soccer City voor de finale. Na een lekker diner vooraf gingen we richting finale. Het is een groot indrukwekkend stadion waar ongeveer 85.000 zaten. De uitkomst van de finale is natuurlijk bij iedereen bekend, maar het was een enorme belevenis om dit natuurlijk mee te maken. Het voetbal was niet al te best van beide elftallen, maar we hoopten toch op dat ene doelpunt van Nederland. Helaas heeft dit niet zo mogen zijn en verlieten toch met een teleurstelling het stadion. Na de wedstrijd was er nog een borrel en daarna richting hotel,” laat Liefers weten.

Vrijdagmiddag begon de trip van de Wijhenaar al, toen vertrok hij vanuit Amsterdam naar Parijs, waar het vliegtuig al stond te wachten. In Johannesburg stond ook de volgende kist al te wachten: Een speciaal gecharterd vliegtuig dat hen doorbracht naar Kapama. Kapama is een groot natuurpark. Op zaterdag volgde een safari door het park, waar de leeuwen, zebra’s en olifanten soms op amper een meter voorbij kwamen. “We hebben deze dag veel meegemaakt en het was toch achteraf een superdag met vele bijzondere momenten die we nooit meer gaan vergeten,” aldus Liefers.

Maandag bezoeken de Wijhenaren nog een Zuid Afrikaanse musical en staat er nog een bezoek aan het Apartheidsmuseum op het programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.