weka specialisten zetten hun geld op nederland

Salland Centraal trapte de WeKa-poule af met een serie Sallandse deskundigen en hun voorspelling. Kort voor aanvang van dé finale hebben we een aantal van hen nog even weer aan de telefoon gehad. Wie wordt wereldkampioen?

Rene Eijkelenkamp had het over het WK van Messi of Van Persie. “Ik had verwacht dat Van Persie de lijn van Arsenal zou doortrekken naar het WK, maar dat is helaas niet gebeurd. Hij kreeg dan misschien weinig ruimte door de spelers die naar binnen trokken, maar als spits kun je dat ook grotendeels zelf regelen. En dat hij veel ballen ging halen op het middenveld. Tja, daar is ook wel wat voor te zeggen als je bijna geen ballen krijgt. Ach, misschien komt het in de finale nog.”

Messi zou een van de andere uitblinkers worden volgens René. “Ja dat had ik voorspeld. Hij is niet de echte ster geworden. Bij het Spaanse elftal zou hij de absolute uitblinker zijn geweest. Voor de finale heeft Spanje de beste papieren, maar Nederland is mentaal heel sterk. Ik denk dan ook dat Nederland als collectief gaat winnen: 2-0.”

“Ik ga de wedstrijd morgen kijken bij het gemeentehuis van Dalfsen. Een vriend van mij heeft daar een groot scherm geregeld waar een mannetje of duizend op af zullen komen. Dat gaat heel gezellig worden! Ik heb er zin in.”

Sabine Uitslag geeft een korte reactie vanuit haar vakantieadres op Aruba: “Het is echt fantastisch om te zien hoe de mensen hier op Aruba meeleven met het Nederlands elftal. Oranje vlaggen, iedereen de straat op. Echt geweldig. Nederland gaat morgen de finale winnen tegen Spanje, daar ben ik van overtuigd. Octopus heeft het lekker fout.”

Sabine gaf aan dat het om de kracht van de groep ging dit WK en dat is ook wel gebleken. “Ja echt een fantastische sfeer binnen de groep. Dat zie je ook als je niet in Nederland bent. Iedereen heeft bewondering voor het Nederlands Elftal. Ik denk dat we daar best trots op mogen zijn.” De finale gaat Sabine ook lekker in de kroeg kijken in Aruba.

André van der Zee: “Wie gaat aanvallen wint en ik denk dat wij dat zijn. We moeten het hebben van bevliegingen van Sneijder en Robben. Als dat gebeurt gaat het helemaal goed komen. Kunnen De Jong en Van Bommel lekker bikkelen tegen Xavi en Iniesta en dan staan we aan het eind van de avond met de cup in onze handen. Ik zeg dat het 2-1 wordt. Voor ons natuurlijk.”

“De finale ga ik kijken in ’t Proathuus in Wijhe. Ik denk dat ik na een half uur al schor ben. Laten we het hopen. Meestal is dat een goed teken.”

Fritz Korbach: “Ja natuurlijk worden we wereldkampioen. Of we beter zijn weet ik niet, maar daar gaat het ook helemaal niet om. Winnen, dat is waar het om draait dit WK. Kijk, Spanje heeft een heel leuk team, maar zij voetballen om te voetballen. Het is mooi voor het oog al die driehoekjes, maar kansen creëren ze nauwelijks. Nederland is veel zakelijker en effectiever, en ik ben er dan ook heilig van overtuigd dat wij morgen met die cup in de handen staan.”

Harry Decheiver voorspelde Argentinie als wereldkampioen. “Ja, wat moet ik daar van zeggen. Tot de kwartfinale speelde Argentinië ook heel goed. Of het aan Maradonna lag, met een sigaar op het trainingsveld…. Het is in ieder geval wel een bijzonder persoon.”

Harry vreesde voor blessures in de verdediging. Toch heeft Ooijer Mathijsen prima vervangen in de kwartfinale tegen Brazilië. “Ja dat klopt. Dat is grote klasse van Ooijer. Best knap als je zo lang geen wedstrijden hebt gespeeld en niet eens een club hebt. Aan de andere kant, Brazilië had in de eerst helft zo drie of vier goals kunnen maken. Of het dan ook zo goed was weet ik niet, maar dat is niet gebeurd. Gelukkig.”

Harry kijkt de finale gezellig thuis met een stel vrienden. “Met Nederland als winnaar natuurlijk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.