wat te doen met hitte dierenartsadvies

‘‘Daarnaast moeten ze zich ook niet te veel inspannen.’’ Hij vertelt dat het zeker belangrijk is om op je huisdier te letten tijdens de hitte. Anders kunnen de organen aangetast worden en daar kan het dier aan overlijden. Ook dieren kunnen een zonnesteek krijgen. In een auto wordt de zon natuurlijk alleen maar versterkt.

Zorg dus voor weinig inspanning, een koel plekje en een bak water (desnoods met ijsklontjes). ‘‘Als het heel warm wordt kun je zelfs wat zuivere alcohol op de vacht doen, dit verdampt nog sneller. Kijk met alcohol wel uit met open vuur. Een natte lap kan ook helpen.’’

Ook met de buitendieren moet je wat rekening houden. ‘‘Ik vind dat alle buitendieren een plekje moeten hebben waar ze in de schaduw kunnen staan.’’ Verder vertelt de dierenarts dat genoeg water al een boel helpt. ‘‘Als paarden of koeien de hele dag in de zon staan, is dat niet goed voor ze, maar een bak water maakt hier alweer iets goed. Schapen kunnen bijvoorbeeld wel iets beter tegen de hitte door de isolatie van hun vacht. Koeien kunnen niet goed tegen de hitte. Een oplossing is om de koeien ’s nachts te laten grazen en overdag op stal te zetten.’’

Heb je ook last van de warmte of geniet je er juist van? Of heb jij mooie foto’s van de hitte? Mail het ons! (redactie@sallandcentraal.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.