vierdaagse raaltenaren zien fata morganas

Een dag voordat de Nijmeegse Vierdaagse voor de deelnemers echt van start gaat zijn John Kieftenbeld, Laurens Jonkman en Anton Jonkman al vertrokken richting deze Vierdaagsestad. Immers zondag en maandag kunnen de deelnemers daar hun startbewijzen ophalen. Verder zullen deze 3 deelnemers hopelijk tot en met vrijdag nabij de start- en finishplaats in een leegstaand kantoorpand overnachten. Henk Kroes zal naar verwachting dagelijks het kwartet, dat door middel van een sponsoractie loopt voor het Hospice Midden-Salland, completeren. Hij reist voor elke start af naar Nijmegen en keert na de finish weer terug naar Raalte.

De eerste dag van de Vierdaagse dreigt door een snel oplopende temperatuur tot circa 32 graden meteen een heuse uitputtingsslag te worden. Daarom heeft de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse besloten om de starttijden voor de eerste dag te vervroegen, zodat de deelnemers zo kort mogelijk op het heetst van de dag hoeven te lopen. In geval van de 50 kilometer betekent dit nog vroeger uit de veren, want voor deze afstand is de start om 03.00 uur. Blijkbaar was dit voor weinigen een probleem. Zo stonden om half twee ’s nachts de eersten al aan het vertrek.

Laurens en John, die deelnemen aan de 50 kilometer, kwamen door de drukte pas om half vier op gang. Het parcours stuurt de deelnemers onder andere door Lent, Bemmel, Huissen en Elst. De eerste dag wordt ook wel de dag van Elst genoemd. Elst vormt ook het knooppunt waar alle routes bij elkaar komen, waarna het gedaan is met het in eigen tempo lopen. Tegelijkertijd worden ook de kilometers van de eerste dag in de benen opgeslagen en gaat het bij het gros van de deelnemers niet zo vlot meer. Een oneindig lijkend stuk over de Waaldijk zonder enige beschutting vormt een haast onneembare horde in de hitte van dinsdag. Meerdere ambulances moesten er aan te pas komen om onwel of flauw geworden deelnemers er weer bovenop te helpen.

Toch finishen Laurens, John, Henk en Anton afzonderlijk tussen 13.30 – 14.30 uur op de Wedren. Ruim op tijd en zonder echte zware problemen. Als beloning werd er na afloop geproost met een biertje om daarna zo snel mogelijk een ijskoude douche te nemen. Hoewel de benen aardig te lijden hebben vinden zij het prachtig hoe de lokale bevolking meeleeft en meehelpt met de nodige verkoeling en andere ondersteuning. Het zijn niet alleen de 40.000 deelnemers die dit evenement kleuren, maar ook het massale publiek. Na te zijn gefinished hebben zij spijtig genoeg niet al te veel tijd om na te genieten en te feesten, want woensdag moeten zij weer vroeg hun benen aanspreken voor de dag van Wijchen. Volgens de vooruitzichten wordt dit weer een zeer warme dag met in de loop misschien kans op een onweersbui. Morgen valt het vervolg hier weer te lezen met misschien wel een foto van een heuse fata morgana als de omstandigheden dat toelaten

Zoals vermeld hebben de 4 Raaltenaren zichzelf een extra motivatie gegeven door een sponsoractie te verbinden aan hun prestaties. Het met de sponsoractie verzamelde geld komt geheel ten goede aan het Hospice Midden-Salland. Hospice Midden-Salland is een kleinschalige voorziening in Raalte waar ongeneeslijk zieke mensen terecht kunnen voor het doorbrengen van de laatste levensfase in een zo huiselijk mogelijke sfeer. Bedrijven, familie, vrienden en kennissen of andere volgers die deze 4 deelnemers willen aanmoedigen door middel van sponsoring verzoeken wij een mail te sturen naar Auke Reimert. U krijgt zo spoedig mogelijk bericht. Ook kunt u contact opnemen met Auke Reimert om de mogelijkheden te bespreken, telefoon 06-48312561.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.