vierdaagse hoe diep kan een mens gaan

Dat is een vraag waar geen eenduidig antwoord op gegeven kan worden. Toch als je eenmaal de Nijmeegse Vierdaagse loopt of gelopen hebt, dan kom je aardig bij het exacte antwoord in de buurt. Stel je hem als volgt: hoe graag willen 40.000 wandelaars het Vierdaagsekruisje van Nijmegen ontvangen? Dan blijkt dit jaar maar weer eens dat het behalen van dit kleinood van zeer grootte waarde is voor deze mensen.

Alle krachten en vaak meer dan dat worden aangesproken, alle hardnekkige pijntjes worden getrotseerd en het complete doorzettingsvermogen wordt benut om stap voor stap richting de finish te komen. Van de 40.000 gestarte deelnemers op dinsdag zijn er nog 36.702 lopers over die vrijdag mogen starten. Hieronder bevinden zich nog steeds de vier Sallanders die lopen voor het Hospice Midden-Salland te Raalte.

Veel had dit niet gescheeld of zij hadden de eerste afvaller in hun midden gehad. John Kieftenbeld, één van de twee 50-kilometerlopers, heeft donderdag na een flinke behandeling, waarvoor hij wel eerst twee uur heeft moeten wachten, het laatste gedeelte rond de bezemwagen moeten lopen. Zeer spannend was het dan ook of hij voor 17.00 uur zou finishen. Maar puur op wilskracht en samen met een ervaren lotgenoot heeft hij de finish om 16.52 uur weten te halen.

Daar werd hij door Laurens Jonkman, Henk Kroes, Anton Jonkman en andere bekenden opgewacht en met luid applaus ontvangen. Zij die toen al enkele uren binnen waren en het hoorbaar en zichtbaar minder zwaar hadden gehad onderweg. Zonder deze nu ook weer direct tekort te doen weet John waarschijnlijk nu aardig goed hoe diep een mens ongeveer kan gaan. Oftewel het moest bij hem donderdag van zéér diep komen. Maar vrijdag aan het eind van de Via Gladiola licht er nog altijd het felbegeerde kleinood voor hem klaar.

De derde dag die bekend staat om de zeven heuvels die op het parcours liggen wordt ook door velen, zowel lichamelijk als mentaal, als zwaarste dag aangerekend. Met dit gegeven houden alle vier de lopers de moed erin dat zij alle vier hun missie zullen volbrengen. Dit zou gelijk betekenen dat de maximale opbrengst voor het Hospice Midden-Salland nog steeds gehaald kan worden. Maar wat zou het voor de heren een prachtige beloning voor hun prestatie zijn en voor het Hospice Midden-Salland een fantastische opsteker als u zich alsnog aanmeld als sponsor van deze actie. Wilt u de deelnemers alsnog een extra zetje geven, stuur dan een e-mail met het sponsorbedrag naar Auke Reimert of bel naar 06-48312561. You ‘ll never walk alone geldt dan eens te meer voor deze goede doelenlopers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.