vierdaagse gered nu salland aan zet

Daartegenover staan natuurlijk ook vele schitterende en trotse herinneringen die daar zeker tegenop wegen. Herinneringen die de lopers voor altijd bij zullen blijven met wanneer op de vierde dag de finish gehaald wordt het Vierdaagsekruisje als officieel erkend bewijs.

Hoewel het donderdag tot het laatst aan toe zeer spannend bleef of John Kieftenbeld op tijd de finish zou halen, kwam op de slotdag het prettige bericht door dat hij toch weer de schoenen aan had getrokken voor de laatste vijftig kilometer. Ondanks een pleistermarathon op zijn voeten en een zere knie is hij toch maar mooi weer gestart gegaan. Ook Laurens Jonkman (50 km), Henk Kroes (40 km) en Anton Jonkman (30 km) hebben zich nog een keer in gang weten te zetten op weg naar de intocht op de Via Gladiola in Nijmegen.

Daar kwamen de drie laatstgenoemden in een mum van een half uur, tussen half twee en twee uur, over de finish gelopen van het grootste wandelevenement ter wereld. Voor John was de lijdensweg toen nog niet geheel ten einde, maar al zingend langs de vele drive-ins en gedragen door een haag van mensen vanaf Cuijk bereikte hij om ongeveer half vijf de finish.

Beloftes over een eventueel vervolg durven de heren nog niet uit te spreken zo kort na de finish. Het hele evenement heeft wel een onvergetelijke en waanzinnige indruk op de heren gemaakt. “Dat moet je ons over een paar weken maar weer eens vragen, wanneer de benen en de voeten weer hersteld zijn van deze loodzware inspanning”, besluit John. Het is natuurlijk wel zo dat wij nu alle vier de finish gehaald hebben en dat betekent ook goed nieuws voor het Hospice Midden-Salland te Raalte.

“Wij hebben er een eind voor moeten sjouwen, dus Salland, geef het Hospice het geld om een nieuw onderkomen te bouwen”, vervolgd Laurens dit relaas. Dat de heren naast een goed sporthart ook beschikken over een sociaal maatschappelijk hart blijkt wel uit deze sponsoractie. Daarom zouden wij het geweldig vinden als nog meer bedrijven, bekenden en andere volgers sponsor worden van deze actie.

Geef het sponsorbedrag, klein of groot, per e-mail of telefonisch (sms-en kan ook) door aan Auke Reimert, bereikbaar op 06-48312561. “’Geen woorden maar daden’ moet iedereen toch aanspreken”, zo symboliseert Laurens de houding die hij graag aanneemt en bij de medemens wil zien.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.