vakantiewerk tussen de lelies

Niet iedere student of scholier hangt de hele zomervakantie in een hangmat op een tropisch strand met een cocktail in de hand. De zomervakantie is namelijk ook een mooie manier voor jongeren om zelf ook wat geld bij elkaar te krijgen, voor bijvoorbeeld de eigen zomervakantie, de uitzet of misschien wel een rijbewijs.

Joey Walraven, vandaag precies 15 jaar, werkt in de vakantie voor De Weerd Asperges en Bloembollen. Het is het tweede jaar dat hij vakantiewerk doet voor De Weerd.

“Ik moet de knoppen van lelies afhalen, zodat de bol beter groeit,” vertelt Joey. Zijn werkdag begint meestal om 08.00 uur, hij werkt dan tot 12.00 uur. “Als het heel warm is, kunnen we iets eerder beginnen, maar de meesten beginnen om 08.00 uur.”

Hoe hij op het idee kwam om bij De Weerd te gaan werken? “Een paar vrienden hadden zich al aangemeld voor werk bij De Weerd, dus toen dacht ik dat ik dat werk ook wel kon gaan doen.” Werken samen met je vrienden, dat is veel lol trappen dus? “Nee hoor, het niet zo heel veel gestier. We zijn vooral bezig met het werk, daarvoor ben je hier.” Zijn leidinggevende vult toch een beetje aan: “Het is niet alleen hard werken hoor, er wordt af en toe ook flink geouwehoerd.” Er verschijnt een kleine grijns op het gezicht van Joey.

De werkgroep van Joey zorgt ook zelf voor wat ‘arbeidsvitaminen’. Om de spirit erin te houden op het bloemenveld, nemen ze elke dag zelf hun eigen muziek mee.

Joey doet het werk vijf dagen in de week. “Je moet minimaal tien dagen beschikbaar zijn om hier vakantiewerk te mogen doen. Ik wil het liefst drie weken, dus vijftien dagen werken.”

Of hij zijn verdiende geld ook aan zijn vakantie uitgeeft? “Ik ga op vakantie naar Frankrijk, maar het meeste geld wil ik gebruiken voor mijn hobby. Ik wil het gebruiken voor mijn muziekinstallatie.”

Ken je iemand, of heb je zelf een leuke, bijzondere of doodgewone vakantiebaan? Mail dan eens met Salland Centraal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.