vakantiewerk in het zwembad

Niet iedere student of scholier hangt de hele zomervakantie in een hangmat op een tropisch strand met een cocktail in de hand. De zomervakantie is namelijk ook een mooie manier voor jongeren om zelf ook wat geld bij elkaar te krijgen, voor bijvoorbeeld de eigen zomervakantie, de uitzet of misschien wel een rijbewijs.

Annewil Dekkers werkt in haar zomervakantie bij zwembad De Tippe in Heino. Ze werkt officieel bij de kassa en de kiosk van het zwembad, maar als het rustig is, dan mag ze af en toe ook een beetje toezicht in het bad houden.

“Het voordeel van dit baantje is dat je met mooi weer lekker buiten kan werken,” vertelt ze. “Je hebt veel contact met mensen en kinderen en dat is erg leuk.” Eind april begon ze met een haar werk bij de Tippe. “Ik werk sowieso elke donderdag van 13.00 uur tot 20.30 uur. Maar als het druk is kan ik veel extra werken.”

Maar als het zo warm is. Kun je dan de verleiding weerstaan om niet zelf een duik te nemen? “Aan de andere kant wil je met mooi weer ook graag zelf zwemmen, maar na sluitingstijd nemen we met de collega’s af en toe stiekem een duik. En als de lijnen die over het bad gespannen zijn los gemaakt moeten worden, dan bied ik me bij mooi weer graag aan om dat even te doen,” grijnst ze.

Annewil werkt via een Zwols uitzendbureau voor het zwembad, dat eigendom van gemeente Raalte is. Wat ze met het verdiende geld gaat doen? “Ik ga nog op vakantie van Albufeira in Portugal en ik wil daarna ook nog op kamers in Amsterdam. Ik denk dat ik het meeste geld voor dat laatste nodig heb.”

Ken je iemand, of heb je zelf een leuke, bijzondere of doodgewone vakantiebaan? Mail dan eens met Salland Centraal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.