Home / archiefcentraal / touwtrekken in verzengende hitte boerhaar

touwtrekken in verzengende hitte boerhaar

Op de Boerhaar werden zaterdagavond in de verzengende hitte touwtrekwedstrijden gehouden. Van heinde en ver kwamen goed getrainde kerels de hakken in het zand zetten. De organsiatie had bedacht de duwers van de bOl van Overijssel ook uit te nodigen. En ze kwamen.

Het SLeM-team (stichting landschapstheater en meer) was zelf even landschapstheater tijdens de wedstrijden. Als een stel struikrovers stonden ze – kansloos – aan een stuk touw te trekken. Een bOl drie weken lang voortduwen over de grootst mogelijke cirkel in Overijssel ging ze makkelijker af dan touwtrekken. SLeM heeft voor de O van Overijssel zelf een journalist bij zich en die schreef er het volgende over:

“Ze waren sterker, maar vooral beter getraind, de touwtrekkers op de kermis van Boerhaar. Zo hadden onze tegenstanders sporttassen, zware touwtrekschoenen, en hars voor op de handpalmen, wij moesten het doen met goede wil en een goede moraal. Het bleek te weinig, maar de poedelprijs is ook een prijs.”

Lees ook

Vijf ‘betaalbare’ huurwoningen erbij in Noorder Koeslag

RAALTE – In opdracht van SallandWonen bouwt bouwbedrijf Roosdom Tijhuis vijf betaalbare huurwoningen voor één- …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.